Ny träningsvecka

Inte lätt att undvika rampljuset då man jagas av paparazzi. Idag i form av min mor.

Inte lätt att undvika rampljuset då man jagas av paparazzi. Idag i form av min mor.

Måndag och kladdkakans dag, dock ingen kladdekaka för min del idag. Märkligt att isbergsallans- eller avokadons dag aldrig uppmärksammas. De finns säkert. Denna veckan kan jag förhoppningsvis skriva lite om träning, varit dåligt med den varan i höst ju. Kommer förmodligen öka träningsdosen lite men procentuellt blir det säkert flera tusen procent. Kommer hur som helst kännas så.

Började dagen tidigt, innan tjänstemännen hade vaknat. Åkte med Zebastian men vi var faktiskt inte först ut i spåren trots uret var strax efter sju. Var elva minus och kallt, fryser väldigt lätt. Men då sa Zebastian att jag är ju fet så det ska inte vara några problem och det var det förstås inte. Underställ och en tunn jacka räckte gott och väl, även om jag för ovanlighetens skull använde tjocka trefingrade vantar. Har faktiskt gått ner fem kilo de senaste fem veckorna och väger nu stabila 73 kilo som är en ganska vanlig vintermatchvikt för min del. Har varit extra noga med kosten den tiden och försökt vara så aktiv som möjligt för att minsta startsträckan när man väl kommer igång med träningen på riktigt igen. Som nu alltså.

Det blev 19 varv på slingan som sägs vara 1,7 kilometer lång. 31,5 kilometer hann vi med på drygt två timmars åkning och nästan 500 höjdmeter. Min medicin verka ha påverkat mer än sist, som var för två dagar sedan. Nu var pulsen nästan konstant lika låg hela tiden. Spelade ingen roll om det gick uppför eller nerför utan pulsen låg till 95 % mellan 120 – 125 i puls. Lite obehagligt men annars kändes det ganska bra men benen är inte vana att bensära så länge och fötterna/anklarna kändes extremt svaga. Hade nästan svårt att stå på benen ibland.

Kommer troligtvis se ut som det gjorde idag, jämn låg puls då betablockar- medicinen gör att pulsen går ner. Detsamma gäller ämnesomsättningen som är låg och trolig viktuppgång är en av många bieffekter man kan få. Nu tror jag träningen i kylan gör att jag snarare går ner än upp i vikt.

På eftermiddagen blev det lite styrka. Var knappast ensam denna eftermiddag i vintersportscentrum, var närmare ett tiotal som mest som tränade. Det hanns med några övningar, bl.a. stakning med medicinboll och chins. Det senare av dessa övningar gjorde jag i steg som var följande: 8-8-7-6-5. Nöjd med det, orkade inte mer än så.

14958241_10153787038671707_471821728_o

14970962_10153787038586707_901564611_o

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *