Ny operationstid och Grönklitt till helgen

Sist jag tävlade själv i skejt var Bruksvallspremiären i november, kanske till helgen är det dags igen. Foto: Lisa Johansson/ÖP.

Fick besked i slutet av förra veckan att jag har fått en ny operationstid i Stockholm, bra det så långt. Mindre bra är att Folksam som jag är elitförsäkrat av inte tänker försäkra denna operation. Det hela blir bara mer ironiskt och en smula små kränkande, då det är just dem som är en av huvudsponsorn i parasportsförbundet. De borda vara mer än hjälpsamma att hjälpa till kan man tycka. Är visserligen inte huvudpersonen som tävlar i ett Paralympics nästa år, men jag är en viktigt pusselbit som gör att jag behöver vara fullt frisk för att utföra mitt arbete i hela processen. Den här vintern har jag mer eller mindre blivit hjälpt av konstgjord andning i form av att ta betablockerare som har gjort att jag kan hålla på, om än i en begränsad form. Det är som EU skulle subventionera häst och vagn istället för en traktor till en lantbrukare. Ett alternativ, men ett sämre och mindre effektivt alternativ.

Tid för operation är den 12:e april men det blir bara av om hela processen löser sig inom kort eller rättare sagt den här veckan. Annars blir det troligtvis framflyttat och man kan väl ge sig fan på att det blir i maj eller senare istället då barmarkssäsongen redan ska vara i full gång. Finns en anledning om varför exempelvis Calle Halvardsson redan avslutat säsongen och opererat hans bihålor. Detta för han ska vara i full träning i början av maj, då alla skidåkare dra igång barmarkssäsongen. Få se hur det blir för min del, få jag mot allt förmodan inte hjälp av försäkringen som jag faktiskt ha och då ingen ekonomiskt stöttning för operationen så kan man lika bra lägga av redan nu och tillägna livet åt andra saker. I nuvarande kommer jag aldrig att kunna bli så bra jag har varit förut, vilket tär på motivationen och självförtroendet.

Trots man är helt ur slag så kommer jag åka till Grönklitt till helgen. Där går Grönklittsjakten men jag är osäker till start, blir fin vårskidåkning om inget annat. Blir kul oavsett då det var ett tag sedan man såg sina tradd- skidåkarkompisar. Hur det än blir är det viktigt att få alla referenser om hur min kropp reagera i maximalt ansträngning, en belastning som jag inte riktigt har varit i sen SM- stafetten i början av februari eller fram tills igår egentligen. Kan läsa mitt inlägg igår när det blev lite intervaller. Hade annars tänkt köra intervaller idag istället men fick mitt jobbiga igår istället så det blev en lugn dag idag med promenad in till stan och kvällsstyrka med Zebastian. Jag är skrämmande svag just nu kan jag säga. Pinsamt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *