Myr, mygg och palt

Så här såg vi typ ut efter lite myrlöpning.

Det märks att man är i norra Sverige när dagen mest handla om myr, mygg och palt. Dagens långpass gick mestadels i myr och dem där myggjävlarna kan ju flyga åt helvete. Vi började att åka lite skejt ut till något som heter Norrträsk, såg inte ett enda hus men det verkade finnas oändligt mer skog/myr i Norrträsk. Bara namnet säger ju en del. Efter den korta rullskidturen på drygt elva kilometerna så byte vi om till löparskor. Sen skulle vi springa en runda som var ungefär elva kilometer som gick obehindrat i obanad terräng samt i mycket myr. Tog en stund denna runda, närmare bestämt 2:40 timmar, detta gav en fantastiskt snitthastighet på 4,3 km/h men ändå en puls strax över tre siffrigt i all fall. Kul att träna i sådan miljö, förutom alla mygg och alla andra onödiga knott och skit som gillar mig väldigt mycket. Hade varit trevligt om någon av arten Homo Sapiens i motsatt kön hade gillat mig också, de är i alla fall färre än vad insekter gör.

Efter man återigen byt om lite så var det dags att rulla hemåt, totalt lyckades vi nästan få ihop fyra timmars träning, var lika vackert som själva vädret. Till lunch sen blev det palt, hör liksom till när man är här uppe.

På eftermiddagen bjöds det på styrka, kände mig ganska så stark för en gång skull. Det brukar man ju inte göra alltför ofta när det handla om styrka. Blev det vanliga programmet med bl.a. chins med höga knä (för att aktivera magen bättre + att det är jobbigare), klarade 3×7 idag faktiskt. Denna dag avslutades med en femkamp med alla de övriga 56 som är här på lägret. De där yngre förmågorna har mer energi än vad jag har som tillhör bland de äldsta här på lägret. Jag är även den på lägret som både är ledare och aktiv men ändå varken aktiv eller ledare. Hur man nu får ihop det är en gåta, men så är det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *