Laddar inför Alliansloppet

Eftersom gårdagens vinnare Vinje Vegard åkte om mig på slutet så fastnade jag på bild på längd.se. Förnedrad men publicitet samtidigt, så kan det går. Vinje vann med en tiondel förre Robin Norum, tänk om jag hade varit "mer ivägen" än vad jag var så hade det kanske blivit svensk seger. Man ser tydligt på bilden att Vinje har mer attack i åkningen än vad jag har, blir liksom mer sittande fast min stil funkar bättre på ett längre backrace med mindre fart i. Foto: Johan Trygg

Eftersom gårdagens vinnare Vinje Vegard åkte om mig på slutet så fastnade jag på bild på längd.se. Förnedrad men publicitet samtidigt, så kan det gå. Vinje vann med en tiondel förre Robin Norum, tänk om jag hade varit ”mer i vägen” än vad jag var så hade det kanske blivit svensk seger. Man ser tydligt på bilden att Vinje har mer attack i åkningen än vad jag har, blir liksom mer sittande fast min stil funkar bättre på ett längre backrace med mindre fart i. Åkte förresten på mina kortare skatestavar som är 157,5 centimeter långa. Foto: Johan Trygg.

Idag är det dags för världens största rullskidlopp Alliansloppet. Hoppas jag har fått lite mer fart ifrån i gårdagens misär med sprint och bedrövelse. Blev ju 23:a och 29:a, resultaten är nog rätt nu. Resultat sprint och resultat backrace. Backloppet mätte 1500 meter och stigningen var 65 höjdmeter, lite väl kort för min del. Jag åkte på 3:19 minuter och var hela 31 sekunder från vinnaren.

Idag hoppas jag på en piggare och bättre kropp. Startar som jag nämnde igår allra längst fram om de nu inte ändrar något i sista minuten. Det innebär att jag kommer synas tydligt i starten på en av kanterna längst fram. Brukar inte bli nervös på tävlingar men idag är det lite pirrigt men det gäller att njuta och gilla läget. Loppet för oss herrar i elitklassen starta kl 14:35 och sänds på TV4 sport.

2 tankar kring ”Laddar inför Alliansloppet

  1. Janne

    Bra jobbat iaf. Lycka till idag, tror du har chans på topp 50. Jag siktar på att komma imål ca 30 min efter dig.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *