Kullaloppet 2006 och 2008

Jag i en T-shirt från Kalvinknatet från tidigt 00- tal. Höger om mig min far som nog inte sprungit innan eller efter det loppet men jag har fått syreupptag- genen från  honom.

Återigen en tillbakablick i min ungdomsliga idrottsbakgrund. Denna gång om Kullaloppet som jag sprang 2006 och 2008, det vill säga jag var inte så gammal. Jag var tonåring, osäker, oskuld och oförstörd. På den tiden tränade jag i princip aldrig, oftast sprang jag några gånger inför femkilometerstesterna vi hade på idrottslinjen på högstadiet. I 7:an sprang jag på 20:10 minuter, i 8:an på19:30 minuter och i 9:an på 18:50 minuter. Är ganska säker på de nämna tiderna i alla fall. Bra tider hade man, men det beror kanske lite på att konkurrensen var riktigt bra. Sen hade man kanske kunnat göra bättre tider om man faktiskt tränade lite på allvar. 

Kullaloppet 2006 sprang jag på sommarlovet mellan 8:an och 9:an. Inte heller den gången hade jag glimrat till med så mycket träning, kanske sprang jag två eller tre gånger den sommaren innan jag och min far sprang korta loppet (5,2 km) när Kullaloppet arrangerades 2006. Ett jobbigt lopp som gick mestadels på tungsprungen sandig väg.

Resultat Kullaloppet 2006

Två år senare så sprang jag Kullaloppet igen. Denna gång med en annan familjemedlem och det långa loppet över 11 kilometer. Samma visa där, väldigt lite träning men hade börjat på träna regelbundet i alla fall. Hade då flyttat hemifrån och fått lite mer tid, och den tiden föll på löpning och även lite gymträning som jag hade börjat med i skolgymmet på Östra Ljungby naturbruksgymnasiet. Var 17 år och sprang stora delar av loppet med min bror Johan, öppnade första fem kilometerna på 18:45 minuter om jag minns rätt. Var några sekunder efter min bror i mål. Något som jag inte har reflekterat över förut är att löparlegendaren Kjell Erik Ståhl sprang det loppet och var förre oss. Han var 62 år då. 

Resultat Kullaloppet 2008

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *