Kosafari, bärplockning och korta intervaller

Hade jag inte varit en människa hade jag velat vara en ko, en svensk ko.

Hade jag inte varit en människa hade jag velat vara en ko, en svensk ko.

Resan hem gick bra, tågen håll tiderna så man får vara nöjd. Dock fungerade inte aircondition första tågresan ner till huvudstaden, var het värre och man svettades mer än vad man gör under ett träningspass. Illa det. Väl när man byte tåg i Stockholm så hade jag snålat och bokat vanligt sittplats istället för sovvagn, det ångrade jag djupt. De flesta hade någon typ av behov att göra något som störde typ äta, prata högt, mobilen ej på ljudlös med mera. Det skulle springas till förbannelse fram och tillbaka och ljuset var tänt hela natten. Dessutom hade jag magont under nästan hela resan, blir väl så när man bara kunde köpa ekologiskt föda på tåget. Somnade hur som helst i Nässjö och sov sen bra hela vägen till Malmö där jag byte tåg igen. Tror jag kommer sova bra inatt i alla fall.

Annars har jag gjort lite smått och gått på gården, är ensilagedags så det finns lite att göra. Dammade bokstavligt talat min gamla cykel som jag cyklade Vätternrundan 2009 som en av de yngsta deltagare det året. Cyklade runt till djurens olika sommarbeten, alla befann sig där dem skulle, så det är ju bra. Plockade vinbär också idag. Vi har en plantering som är som en gigantiskt kolonilott fast utan hus och lite väl vildvuxet runt omkring. Men bär finns det gott om. Lämnade min bror i Skåne Tranås som skulle ut och cykla på lite mer kuperade vägar som inte finns på södra delen av Österlen. Sedan åkte jag vidare till Brösarp och hämtade mitt nya klubblinne (Andrarums IF) som jag ska springa i imorgon då Green Run avgörs på Tomelilla GK. Är tydligen favorit till att vinna det loppet, kul att man är det speciellt med min motionärsträning i löpning. 2-3 pass löpning per vecka och ytterst blygsamma mil, än knappt det per vecka för min del. Tur då att all övrig träning ger sitt som gör att man kan prestera på en hyfsad nivå, även i löpning. Har också varit inom mitt gamla jobb Huselius Skidsport innan jag for till dagens träning med klubben IF Ski Team Skåne.

Blev alltså ett pass på kvällen denna soliga onsdag, har alltså haft lång vila mellan mina två senaste pass, närmare bestämt 29 timmar. Känns bra i kroppen nu, det är inte så värst många timmar vila jag behöver innan jag känner mig mer eller mindre helt återställd. Kände mig ganska sliten så sent som igår eftermiddagen efter crosspasset på 4,5 timmar. Dagens intervallpass var korta och gick uppför. Vi körde 3×6 och varje intervall tog mellan 63-67 sekunder, vilket gav lite drygt 19 minuter A3-A3+. Första intervallen gick något snabbare men annars hyfsad jämt, blir lite olika beror på var man stoppar eller snarare när man hinner stoppa klockan. Sträckan vi åkte gick mer eller mindre uppför hela tiden på en cykelväg vid utkanten av Östra Torn i Lund. Den mätte ungefär 380 meter och antal höjdmeter per intervall landade på omkring sju till åtta meter. Ingen monsterbacke men tillräckligt för att bli trött i alla fall. Snittfarten på intervallerna låg på mellan 21-21,5 km/h. Kom upp i puls bra och sista setet hade jag faktiskt lite svårt att få ner pulsen tillräckligt på vägen ner efter varje intervall. Snittpulsen på nästan samtliga var 90 % och maxpulsen på mellan  93-95 %, nöjd med det. Åkte på 4:or och sist jag åkte dessa intervaller var det helkropp som gällde men det var fyra grader regn och kraftig blåst, idag soligt varmt, lätt vind i ryggen. Tror jag åkte på mellan 1:15 – 1:20 minuter då. Bra pass hur som helst men behöver jobba lite i fart tekniken. Kul också att träna med klubben, lär ju blir allt sällan framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *