Jens Lind

Ikväll var jag på ännu en kvällsföreläsning som arrangeras av Örebro och SM-veckan. Denna gång var den fantastiska Jens Lind som har en sån härlig berättarröst som man bara ryser när man hör den. Han berätta om härliga historier om skidor och om livet, hu han halkade in i journalist branschen utan att har behörighet och hur legendaren Sven ”Plex” Petersson hjälpe honom att få en fot in i journalistiken. Jens pratade mycket om hur Stopptid kom till och framförallt hur det gick till när inspelningen av Sixten Järnberg liv, Sixten gick till. Han berättade även om Arthur Häggblads ilskna svar från media, då media träning inte var att tänka på den tiden.

Kända Hägglundscitat:

”Åk själv gubbjävel” då en landshövdning fick äran att intervjuar Hägglund direkt efter målgång efter en 5- mil,

”En skidåkarens liv är ett helvete, jag önskar jag vore död” när han i en radiointervju hade någon hälsning till lyssnarna.

Idag är alla medietränade och inte lika lätta att ”komma åt” eller likna öppna berättade Jens Lind,vilket han tyckte var synd och skulle gärna vilja göra fler idrottsdokumentärer där idrottare kan vara lite mer öppna och udda. Han är välkommen att göra en dokumentär om mig som skånsk skidåkare, det hade jag inte haft något alls emot. 🙂

Jens Lind talar.

Jens Lind talar.

2 tankar kring ”Jens Lind

 1. Magnus Johansson

  Ja, Jens Lind gör verkligt intressanta och roliga dokumentärinslag, och hans berättarteknik och berättarröst är lika klassiska som Hans Villius eller Olle Hägers. Det vore intressant om han gjorde ett reportage om dig, Johannes.

  Svara
  1. Johannes Inläggsförfattare

   Ja det hade varit roligt och spännande om han gjorde något reportage/dokumentär om mig som man väl får kalla ”udda” som håller på med elitskidåkning som skåning. Han har verkligen något extra och unikt som berättare och journalist!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *