Intervaller av olika slag

Morgonpasset från onsdags när jag sprang men hade samma finna vy fast med klarblå himmel denna morgon som börjades med ett MTB pass. Körde blå MTB slingan samt två gånger upp till Hopptornet. (Sjulvsarvet)

Morgonpasset från onsdags när jag sprang men hade samma finna vy fast med klarblå himmel denna morgon som börjades med ett MTB pass. Körde blå MTB slingan samt två gånger upp till Hopptornet. (Sjulvsarvet)

Försökte att köra lite intervaller denna fina fredagskväll, gick väl sådär. Har ju riktigt svårt att köra klassiska rullskidintervaller helt ensam som jag gjorde idag. Körde på Elpex 3:or med fokus på att åka så mycket som möjligt i backar, vilket jag lyckades väl då jag skrapade ihop 700 höjdmeter på en total åktid på 1 timme och 50 minuter. Inte illa det! Rundan jag körde började med att ta en vända upp till Hopptornet (Sjulsarvet) och sen styrde jag mot Skuggarvet och körde 10 x 10/20 intervaller. Vände i Skuggarvet och körde på vägen tillbaka 10 x 20/10 intervaller istället. Allt för att väcka kroppen lite som i för sig kändes ganska pigg men hade ändå svårt att få upp pulsen. Körde sen första intervallen, Sjulsarvet – Hopptornet. Rullade ner till Järlinden och körde därifrån till Hopptornet igen fast andra hållet då. Sista blev också från Järlinden upp mot Högbo. Sen nedvarvning upp till Hopptornet igen och sen hem via Järlinden. Lyckades skrämma upp pulsen precis till tröskelnivån (169, (87 %)). Något för låg men det kändes muskulärt ändå. Ville inte ligga alls i A3 + då detta sliter väldigt mycket. Det är mängd som gäller denna veckan. Innan jag gav mig ut på rullskidpasset så körde jag en timme effektiv styrketräning, mage och ben. Såg samtidigt slutet på den 19:e etappen av Tour de France. Kan väl säga att de tog ganska många fler höjdmeter än vad jag gjorde ändå.

  1. Distans: 1,67 km, Tid: 6:28, Höjdmeter: 78 meter, Snittpuls: 155 (80 %)
  2. Distans: 1,95 km, Tid: 7:40, Höjdmeter: 90 meter, Snittpuls: 160 (83 %)
  3. Distans: 0,97 km, Tid: 4:04, Höjdmeter: 57 meter, Snittpuls: 154 (80 %)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *