Het intervallpass

Höga temperaturer idag och riktigt het men ändå skönt att rullar lite på Elpex 2:or. Åkte denna dag med Adam Steen, 48:a i årets Vasalopp och som slog den olympiske mästaren Giorgio Di Centa, så ingen dålig kille man körde intervaller med. Vi körde fem olika typer av backintervaller, med varierad åkteknik. Första bara stakning för min del och låg på tröskelfart. De andra var mer tuffare, fick bra sparring i hettan. Stakningen kändes bra, men har svårt med att byta växel, men det ger sig, blir bättre så småningom. Fick alla olika möjliga tips om både teknik och rundor/vägar man kan åka/springa på. Det blir nog bra! Hade en bra känsla i kroppen men inte kanon, blev trött men kunde bomba på i varje intervall, blir nog bra till SM.

  • Första intervallen: 87 % i snitt, 2,43 km, 8 min 8 sek, 90 höjdmeter
  • Andra intervallen: 92 % i snitt, 2,54 km, 7 min 59 sek, 75 höjdmeter
  • Tredje intervallen: 91 % i snitt,2,14 km, 7 min 24 sek, 90 höjdmeter
  • Fjärde intervallen: 91 % i snitt, 2,29 km, 8 min 3 sek, 95 höjdmeter
  • Femte intervallen: 90 % i snitt, 1,41 km, 5 min 2 sek, 65 höjdmeter

Blev nästan 600 höjdmeter idag, och nästan 500 igår på två dagar, har nästan svårt ibland att komma upp så många höjdmeter i Skåne under en månad.

Adam efter sista intervallen.

Adam efter sista intervallen.

Jag efter sista intervallen.

Jag efter sista intervallen.

Såg en älg för första gången på riktigt i Oxberg utanför Grycksbo. Men fanskapet gömde sig när jag skulle ta en bild........för kanske fler chanser.

Såg en älg för första gången på riktigt i Oxberg utanför Grycksbo. Men fanskapet gömde sig när jag skulle ta en bild……..för kanske fler chanser.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *