Golf på Upsala GK

3:an på Upsala GK.

3:an på Upsala GK. Bunkern till höger fann jag en huggorm en morgon då jag skulle kratta bunkern. Jag gillar inga såna varelser. Några jag däremot gillar mer är tjejer. När det var junior SM i matchspel 2011 eller möjligen 2012 hoppade jag frivilligt i vattnet som knappt syns på vänster sida av bilden. Anledningen var att en deltagare som visade sig vara en tjej tappade ner sin putter i vattnet (hur man nu lyckades med det,150 meter från green). Golf är en sådan sport med konstiga regler så hon fick inte ersätta den klubban som hon tappade. Fick hur som helst ”äran” att leta upp den och fann den efter ett tag. Åkande golfbil i bara kalsongerna och gav den till henne några hål bort. Belöningen var en kram (den enda den sommaren) och där slutade den historian, kunde bli bra nu när jag tänker efter. Hon vann förresten sin match och blev tillslut 2:a, skapligt i ett SM.

Hej och välkomna till min golfblogg där jag berättar om min satsning till toppen.

Kan nästan låtar såhär nu när man lirar golf lika mycket som en hänförd golfentusiast. Även idag var jag på plats på Upsala GK och träffade dels mina gamla kollegor vilket var trevligt och dels för att lira på deras 18- hålsbana som håller riktigt bra klass. Var renovering och jobb av bunkrar på vissa hål så jag spelade bara 14 hål denna dag. Det gick skapligt idag och jag spelade på backtee för att göra det lite extra svårt för mig men samtidigt få en extra utmaning.

Strax innan skymning stack jag ut på ett pass i löparskorna. Precis som sist hade jag hjärtrusningar i början av passet. Men redan efter en kilometer fungerade det som det skulle, fast tempot hade mer än gärna varit snabbare. Turen utgick från Kåbo vid brandstationen och gick via stadsskogen till Eriksberg och en bit ut mot Haga, innan jag for tillbaka i mörkret. 45 minuter var jag ute  i med 6:09 min/km. 35 höjdmeter så det var inte kuperat direkt. Hade en snittpuls på 131 (68 %). Sommaren 2010 så sprang jag väldigt mycket när jag bodde i Uppsala, då sprang jag ofta i dessa trakter som jag gjorde idag fast de flesta passen längre än vad jag gjorde idag. Sällan hade jag en snittfart långsammare än 5 min/km tempo på distanspassen och långpassen. Minns att jag på söndagar ofta sprang långpass ut mot Haga med P3 Digilistan spelades i mina öron.

Har drabbats av munsår de senaste dagarna som gör det ont att öppna munnen och äta. Undrar om det finns någon bra salva, har hört att vårt västra grannland är oerhört duktiga vad det gäller med den saken. Få väl fråga Johaug?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *