Flyttar till Östersund, kört livets pass idag

Undra om det finns raps i Östersund?

Undra om det finns raps i Östersund?

Hej alla läsare,

Om en vecka flyttar jag till Östersund, vad exakt jag kommer att göra är inte officiellt än men det är en fantastiskt mycket bättre möjlighet att bli en duktig skidåkare än hur jag har det nu. Känner att tiden verkligen är kommen att ta nästa steg nu och förhoppningsvis bor kvar en längre tid i vinterstaden Östersund. Känner att jag nått min peak nu som skidåkare boende i Skåne, behöver en flytt för att ta nästa steg.

Mer om det kommer så småningom, men idag har det blivit lite skånsk träning i form av rullskidor längs kusten mellan Ystad och Abbekås tillsammans med stormålaren Rickard. Man tog smått otroliga 70 höjdmeter under de 31 kilometerna vi åkte, något annorlunda än igår kan man säga. Var livets väder, svag vind, soligt och 25 grader. Det gillas när det är så. Det var en halv onykter dalmas som spred ett rykte om mig under gångna helgen i livesändning och allt om att jag snittade 20 km/h i timmen på mina lugna A1 pass på 4:or. Det är ren lögn, mer exakt är 19,9 km/h i snitt, vilket jag hade idag. Jag la in sista tre kilometerna en tempoökning i tävlingsfart (långlopp) annars hade jag inte en sekund över A1 fram till dess. Nu körde vi på mestadels cykelvägar som har riktigt bra asfalt, inte mycket dålig asfalt finns det. Sen tjänar man en hel del att ligga på rulle, förvisso så drog jag nästan hela vägen i motvinden på vägen tillbaka. Var helt ärlig så kändes tekniken inte jättebra idag heller men kände mig bara stark. Hade ju en bra känsla i stakningen igår också på de mer lättåkta partierna under gårdagens race. Åkte snarare lite snabbare än Axel Bergsten då faktiskt och det gör inte många svenskar annars kan jag lova, han är stark. Jag och Axel åkte ett träningspass med Mora folkhögskola för drygt två år sedan mellan Oxberg och Mora. På den tiden gick Axel där och jag minns jag var ganska sliten men att det var det snabbaste föret som jag någonsin har åkt klassiskt på. Vi åkte ett A1- pass på 1:26 timmar, snabbt det. Men nu är det inte A1 passen som gör en bra, man har inte så stor nytta av hur snabbt du kör på de mer lugna passen, det är ju på tävling det gäller. Dock önskar jag att man kunde köra tävlingar på 4:or, det hade passat mig eftersom jag tränat en hel del på 4:or. Annars så körde jag idag för första gången barfota, riktigt skönt det i värmen och då åker jag ändå i sommarskor. Körde enbart stakning idag och då menar jag verkligen bara stakning, gick inte ner i fartställning en ändå gång under passet. Det kallar jag stakpass.

Åkte sedan iväg till min systerdotter med familj för att träffas en sista gång innan jag flyttar. Hon kan snart gå, synd att jag missar hennes utveckling nu när jag flyttar. Trots hon inte kan gå så kunde hon ställt upp i helgens D21- klass, skulle hon bara tagit sig i mål hade hon legat totalt 2:a i cupen nu, jag själv är som bekant 5:a i cupen (H21). Helt sjukt det ju. Fick också äran att köra den nya traktorn idag, man kan så gott som bara använda ett finger för att köra den, inte illa det. Fint med teknik ibland. Har också anmält mig till King of the Hill i Göteborg på söndag som också bli min sista tävling som tvättäkta skåning innan flytten norrut. Det är ett rullskidlopp med först ett lopp i skate och sedan jaktstart i klassisk teknik. Ser om man blir King av Göteborg för en dag, vore väl trevligt.

 

 

2 tankar kring ”Flyttar till Östersund, kört livets pass idag

 1. Janne

  Coolt med en flytt. Och tack för priset (mattegåtan) som damp ner i brevlådan idag. Lycka till med allt och hoppas du kommer ner hit igen för att delta i AL.

  Svara
  1. Johannes Inläggsförfattare

   Det ska bli skoj med flytt. Tack själv, inte mycket till pris men alltid något.Tack, hoppas vi ses till alliansloppet.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *