Dubbla pass på ÖSK idag

Varit en riktigt fin dag idag, synd att dagens träning mestadels var i mörker och missade när solen var som högst uppe och värmde, så är det ibland när man jobbar helg och mitt på dagen. Dubbla pass blev det men både blev ganska miserabla faktisk. Första passet var med Carina, klassiskt blev det men fick avbrytas efter tio olyckliga sekunder efter en dryg timmes åkning. Började med att jag fick tjuvsläpp i den brantaste delen av VC- banorna och med all tryck på ena staven så gick den av. Inte normalt att den går sönder så men troligtvis fått en smäll tidigare och jag har tyckt den har låtit lite konstigt den senaste tiden. Som jag bruka säga, stavar är en förbrukningsvara och jag skulle gissa att jag säkert åkt 500 mil på dem, minst. Tror det var SM i Söderhamn 2017 jag bröt en stav sist så det var ett tag sen, så är inte alltför bitter. Kort därpå stavbrottet så slutade högtalaren fungera så det var bara att glida hemåt.

På kvällen efter jobbet så åkte jag en sväng till på Östersunds skidstadion, kan verkligen säga att förhållandena idag var riktigt fina, såväl klassiskt som skejt. Kvällens pass var planen skejtintervaller, den planen höll men gick kanske inte riktigt så som jag hoppades på. Jag har fortsatt en väldig låg puls och lyckades inte heller idag komma upp över 90 % av maxpuls. Jag började med att köra en tröskelintervall, 4,15 kilometer, 140 höjdmeter, 154 (79 %) i snittpuls och 22,3 km/h i snittfart. Sen körde jag kortare och hårdare intervaller, glömde klocka av någon intervall men tyckte jag höll bra fart genomgående men sista intervallen som gick från Velodromen till Björnberget var ett total haveri. Det är sällan jag stumna som jag gjorde där idag, det var ett total mörker. Jag behöver träna mer på kortare och snabbare intervaller, jag känner att uthålligheten är där men varken snabbhet eller teknik för den delen. Totalt fick jag ihop elva minuter tröskel och 13 minuter över tröskel, även om pulsen inte skvallrade om det. Tänk att pulsen visade 159 (81%) i snittpuls och jag hade 24 km/h i snittfart runt 1,7:an som var en intervall. Jag skulle kanske införskaffa en laktatmätare. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *