Dagen innan SM 15 km

image

OTG- snöskärm från Bliz

Imorgon drar spektaklet igång, 15 kilometer ska jag plåga mig på den tuffa banan. Har idag kört två lugna pass med en totaltid på två timmar, 1:20 h på förmiddagen och 40 minuter på eftermiddagen. Har jagat den rätta känslan, men inte funnit den fullt ut än. Kräksnöade på förmiddagen då det var officiell träning. Var omkring noll grader så jag tog mina ruggskidor som jag inte har sandpapprat eller struket på zerospray  alls denna vinter. Det fungerade inte jättebra utan jag bytte till Skintec som inte heller gav något bra bett. Åkte lite bakom Marcus Hellner och försökte hitta lite känsla i diagonalen, blev bättre och under den korta kvällstundan kändes det bättre än under förmiddagspasset. Trots dåligt fäste med ruggskidorna pinnade jag om Charlotte kalla och Ebba Andersson. Ju bättre skidåkare är desto långsammare kör dom på sina distanspass, något och tänka på för klubbens måndagspass. Det är ju ändå på tävling som man ska åka fort.

Det är tungt att åka på banan och framförallt på förmiddagen när det snöade. Gick lite lättare att åka på kvällen, kommer bli hårda fasta spår imorgon. Hann nästan med att ta över 1000 höjdmeter idag och hade en snitthastighet på drygt 13 km/h. Har fortsätt ganska hög puls men fortsatt är musklerna fräscha. Har inga större förväntningar imorgon, men tror jag hade presterat grymt på skate i den här banan. Hade blivit mycket växel tre som jag gillar. Hoppas på bra med fäste imorgon, men jag litar på Swix att de fixa skidorna lika bra som dom brukar. Få se hur det går imorgon men jag lär bli trött i de kanske dryga 45 minuterna man lär vara ute imorgon. Jag startar loppet kl 12:01 imorgon som sänds på SVT och det är ju lagom att följa mig när man har lunch på jobbet.

Startlista

Gick på lagledarmötet, är ju både aktiv och lagledare till mig själv.

Gick på lagledarmötet, är ju både aktiv och lagledare till mig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *