Aj då!

Det finns 365 dagar om året och redan i år, alltså 5 dagar har jag nästan lyckas vara lika mycket skadad som under hela förra 2014. Idag lyckades jag halka tidigt under förmiddagpasset (löpning) med Oskar och Raj. Först verkade det inte så farligt, utan fortsatte springa den tänkta dryga timmen som det blev. Men efteråt har hela höger armen varit ”invalido”, värst är handflatan som fick värst skador efter det snabba hårda fallet jag gjorde på en glashal grusväg i Fyledalen. Även höger biceps muskeln fick en törn och det blev en del skrapsår på höger arm. Kunde förstås gått värre, men man kan ju samtidigt inte har med sig 4 olika skor, till 4 olika typer av underlag. Lite nonchalant kanske att inte springa med doppar ändå idag. Körde förvisso med gamla Volvon med sommardäck, en bil man kan lita på!

Kanske inte syns men handflatan är garanterad svullen.......eller mycket större än den andra i alla fall. Storlek large i handske sökes tills imorgon!

Kanske inte syns men handflatan är garanterad svullen…….eller mycket större än den andra i alla fall. Storlek large i handske sökes tills imorgon!

Började året med skada höger pekfinger när jag skulle dra upp blixtlåsen på ena pjäxan. Fingret är okej nu i alla fall. Sen gjorde man illa höger bröstmuskel/latsen som tvingade till en extra dag vila, och två från rullskidor. Trist med små grejer som ska ställa till det, är ju inga överbelastningsskador som kan bli långvariga men ändå störigt nu när man vill tävla och börja prestera efter all mängdträning.

Få se om det blir Tranemoloppet imorgon, grymt sugen då det är ett fint bra namnkunnigt startfält, men just nu kan jag inte åka och hoppas svullnaden på handflatan bara är svullnad och ingen blödning eller stukning eller dylikt. Har svårt att greppa saker och ting, men ska försöka valla klart skidorna tills imorgon och blir mer eller tvungen att ge mig ut och staka lite om det går.

Hur som helst var löppasset trevlig men Oskar och Raj, var bra tempo för vara A1 i en varierad terräng. 5:45 min/km i snitt höll vi. Dock är min löpkondition och för övrigt min form ganska risig just nu, länge sen jag kände mig i denna dåliga form just nu.

bild 1 (15)

Raj och jag efter passet. Foto: Oskar Henriksson

Raj och Oskar efter passet.

Raj och Oskar efter passet.

Oskar ber det fina klubb pannbandet :)

Oskar ber det fina klubb pannbandet 🙂

Jag och Raj in action i den just nu våta små isiga Fyledalen. För en vecka sen var det en sjö här. Foto: Oskar Henriksson

Jag och Raj in action i den just nu våta små isiga Fyledalen. För en vecka sen var det en sjö här. Foto: Oskar Henriksson

Slutspurten.....tror jag! Foto: Oskar Henriksson

Slutspurten…..tror jag! Foto: Oskar Henriksson

Inte lätt sprungit alla gånger. Svårt för både hund och människa. Foto: Oskar Henriksson

Inte lätt sprungit alla gånger. Svårt för både hund och människa. Foto: Oskar Henriksson

 

 

4 tankar kring ”Aj då!

 1. Oskar Henriksson

  Oj! gick det så illa i fallet! – du nämnde ju ingenting under resten av passet.
  Hoppas verkligen att det bara är en skitgrej som går över fort, det är ju trist att vara ”invalido” 🙂

  Svara
  1. Johannes Inläggsförfattare

   Ja men märkte inte så mycket under passet utan gjorde ont efteråt. Kylde av med is vilket har gjort att det släppt en del……och nä man vill inte vara ”invalido” 🙂

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *