5 min/km tempo

En tid då jag var lite mer snabb än idag. Bild från årets upplagda av ST: Hans Extreme light 5 km 260 höjdmeter. På bilden är jag förre en av Skånes bästa löpare Henrik Orre, han har 19:e bästa marathon tid i Sverige hittills i år. Inte konstigt att han slog mig tillslut i det loppet.

En tid då jag var lite mer snabb än idag. Bild från årets upplagda av ST: Hans Extreme light 5 km 260 höjdmeter. På bilden är jag förre en av Skånes bästa löpare Henrik Orre, han har 19:e bästa marathon tid i Sverige hittills i år. Inte konstigt att han slog mig tillslut i det loppet.

Sent denna eftermiddag var jag ute på en liten runda i löparskorna. Kände det bra i början så var planen att springa på lite mer än vad jag gjort tidigare i höst sen jag fick hjärtproblemen. Inga rusningar alls i början heller så jag höll ett jämt tempo på den plattan rundan till Vallsundsbron och tillbaka. Höll mig inom A1- zonen genom hela passet, även om jag låg nära gränsen till A2 nästan hela tiden. Rundan mätte 5,67 kilometer och tog 28 minuter och 20 sekunder att genomföra, vilket gav snittempot 5 min/km. Hisnande 13 höjdmeter plockade jag. Snittpulsen landade på 149 (77 %).

Kul att springa på lite mer än tidigare, men långt ifrån min gamla form tidigare i år förstås. Gemförde med mitt sista löppass innan jag for upp hit till Jämtland. Då hade jag siffrorna 142 (73 %) i snittpuls, plockade 282 höjdmeter och snittempot landade på 4:31 km/h. Den gången sprang jag i Fyledalen i betydligare tuffare terräng än idag. Säger lite hur långt efter jag är just nu. Mer om det passet kan läsas här.

Annars har jag hunnit med en promenad på 3,5 timmar och ett styrkepass med Zebastian på morgonen. På styrkepasset kommer jag nästan inte ihåg vad jag höll på med men jag plöjde igenom denna chinsstege: 3-4-5-6-7-6-5-4-3-4-5, gjorde alltså 52 totalt denna onsdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *