4x tröskelintervaller

Målgång på dagens intervaller, var trött så jag fick sitta ner efter sista.

Målgång på dagens intervaller, var trött så jag fick sitta ner efter sista.

Blev tröskelintervaller som träning denna lördag. Körde på 4:or hemma på Frösön, fem varv runt berget som finns här. Typ månadens varmaste dag, 14 grader så man kunde damma av en t-shirt och ha på sig idag, man får vara glad för det lilla. Valde att köra detta pass strax efter lunch, lite för att anpassa mig till Alliansloppet som går på eftermiddagen. Kroppen är utvilad men det var ändå väldigt segt att komma ut på detta pass. Har kört liknade pass ett par gånger nu, en gång på 3:or och två gånger på 4:or. Alla gånger har det varit liknade förutsättningar, fast idag var det helt torrt på den relativt ojämna och knackiga asfalten. Vinden kom från väster, vilket innebär motvind andra hälften och medvind första hälften, lite grovt räknat.

Precis när kroppen har fått vila hade jag lätt att få upp pulsen, idag var inget undantag. Höll mig till tröskel som för min del ligger på mellan 87-90 % av max, med få undantag lite högre än så. Backen jag körde i mäter 2,78 kilometer och stiger 100 höjdmeter. Första intervaller tyckte jag fungerade bra men mådde illa när jag var klar med den. Funderade på att avbryta träningspasset redan där och då, hade samma känsla efter intervall två men samlade mod och de två sista kändes faktiskt bättre. Intervall ett och tre körde jag helkropp och intervall två och fyra enbart stakning. Bra tryck i diagonalen men i stakningen hade jag lite svårt i början, fick liksom inte någon bra syresättning i magen. Detta har varit ett problem alla år för min del, som allt som oftast leder till kramp på de längre distanserna.

Intervallerna i siffror:

  1. Tid: 11:21 min – Snittfart: 14,6 km/h – Snittpuls: 168 (87 %) – Maxpuls: 176 (91 %)
  2. Tid: 12:02 min – Snittfart: 13,8 km/h – Snittpuls: 170 (88 %) – Maxpuls: 177 (91 %)
  3. Tid: 11:28 min – Snittfart: 14,5 km/h – Snittpuls: 166 (86 %) – Maxpuls: 175 (90 %)
  4. Tid: 11:45 min – Snittfart: 14,2 km/h – Snittpuls: 170 (88 %) – Maxpuls: 179 (92 %)

Lite bättre än sist men stakningen gick klart bättre, känslan var ju inte den bästa i början men på sista intervallen kändes nog bäst. Hade samma snittpuls på stakintervallerna men ändå gick den sista hela 17 sekunder snabbare än den första stakintervallen. Tror det beror på att jag helt enkelt åkte bättre tekniskt bättre helt enkelt. Helkroppsintervallerna var jämnare än vad som står angivet, fick helt enkelt stanna vid en korsning och tappade ganska precis den skillnaden som det var mellan intervallerna. Lite ovanligt hade jag högre puls på stakintervallerna än intervallerna med helkropp. Under intervallerna och emellan dessa så körde jag ett antal impulser, tror det blev tio stycken totalt. Två timmar exakt tog hela passet och kom på det 33,4 kilometer samt plockade 580 höjdmeter totalt. Detta blev dagens enda träningspass, nu på med återhämtningsstrumporna och hoppas vaderna snart ge mig sig helt och hållet.

Här kan man läsa om förra gången jag åkte denna typ av intervaller på 4:or.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *