4x Frösötornet på 3:or

Ledig idag och man passade på att köra rullskidintervaller upp till Frösötornet. Therese skjutsade ner mig efter varje intervall, tack för det. Jag körde fyra olika intervaller, dessa var:

  1. Från Småbåtshamnen 
  2. Från vattnet på Räntmästarvägen
  3. Från Ica Nära 
  4. Från Mjälle

Jag har bara kört på någon gång förut, faktiskt kört på 2:or fler gånger av någon anledning. Det brukar vara regn och kallt när jag kör detta pass, idag sol, ingen vind och omkring 20 grader. Jag körde ungefär lika fort idag på 3:or som jag gjorde på 2:or från förra hösten. Helt okej insats idag och jag åkte hellre effektivt och bra än stressigt med hög puls. Jag hade ganska låg puls och låg på låg tröskel i princip hela tiden. Hade även en hel del strul med underlaget vilket gjorde det ryckigt emellan och då även en smula långsammare. Siffror från passet:

  • 17:41 min – 4,89 km – 154 (79 %) snittpuls – 162 höjdmeter
  • 10:52 min – 2,40 km – 158 (81 %) snittpuls – 160 höjdmeter
  • 11:18 min – 2,74 km – 160 (82 %) snittpuls – 144 höjdmeter
  • 9:28 min – 2,37 km – 160 (82 %) snittpuls – 130 höjdmeter

Första intervallen körde jag bara stakning, kändes helt okej men envisades att köra på trottoaren upp till cykelvägen som stundtals är riktigt smal. Blev väldigt bökigt och orytmiskt. Andra intervallen hade jag ännu mer bekymmer, fick stanna i ca: 15 sekunder över en väg, sedan var det hål i asfalten på åtta ställen vid Ladängen. Fick gå och kliva över där, det positiva var att jag pigg sista halvan av den intervallen. Använde benen och diagonalade en del. Tredje intervallen var det återigen stakning, men bommade segmentet av någon anledning. Envisades även här att köra på cykelvägen och höll på att trilla på allt grus och skit som var i vägen. Sista biten med 10 % lutning så stakade jag lika fort båda gångerna, när jag använde benen så gick det 20-25 sekunder snabbare, detta på en sträcka på 500 meter. Sista intervallen kändes klart bäst, inget strul med vägunderlag och diagonalen var lugn och avslappnad och inte speciellt trött på toppen heller men fick en hyfsad god tid upp där. 

På eftermiddagen var jag och Therese ute i en halvtimme, hon på MTB och jag i löparskorna, sedan sprang jag själv i 1:10 timmar i varierad terräng. 433 höjdmeter och 18 kilometer hann man med, och hade 124 (64 %) i snittpuls. Efter en timmes löpning så stannade jag till och körde olika spänsthopp i ca: tio minuter. Det blev enbenshopp, diagonalhopp och groddhopp. 

Färdig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *