4x backintervaller löpning

Det blev fyra olika backintervaller på Frösön idag i värmen tillsammans med Therese. Tanken var att köra fem intervaller men värmen tog hårt på mig så nöjde mig med fyra. Första intervallen gick från botten av Gustavbergsbacken upp till toppen längs liftgatan, snittlutning på 24,5 % . Andra intervallen gick från nedanför vintervägen runt Gustavbergsbacken och målgång vid Ladängens topp, snittlutning på 9,2 % men i svår terräng. Tredje intervallen gick från Ladängen början till slut kort och gott, snittlutning på 19,2 %. Den fjärde och dagens sista intervall gick från Lövstabadet till Ladängens topp, snittlutning på 12,6 % och lite asfalt i början. Trots värmen så tyckte jag det gick bra, bara sista som jag stumnade rejält men bra annars. Lyckades ta hem två KOM från dagens pass, det var första och andra intervallen jag lyckades med det. 

Siffror från intervallpasset:

  1. Tid: 2:36 min -Distans: 0,39 km -Snittpuls: 167 (87 %) -94 höjdmeter
  2. Tid:7:17 min -Distans: 1,43 km -Snittpuls: 174 (90 %) -120 höjdmeter
  3. Tid: 2:21 min -Distans: 0,42 km -Snittpuls: 176 (91 %) -69 höjdmeter
  4. Tid:4:31 min -Distans:0,85 km -Snittpuls: 179 (93 %) -120 höjdmeter.

Värmen gjorde nog att pulsen var lite högre än normalt, bruka inte kunna ha så hög snittpuls som jag hade idag på så korta intervaller. Faktum var att det var svårt att få ner pulsen efter intervallerna, framförallt de två sista och då kändes det med värmen med. Maxpulsen landade på fina 189 (97 %) och samlade på över 550 höjdmeter på mindre än en timme, het var det.

Lugn dag annars med jordgubbsplock på eftermiddagen och nu ska jag snart i väg och jobba lite på golfbanan, kvällsskift idag. 
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *