4x backe på Romeleåsen

Bergsgetter

Bergsgetter

Har idag åkt rullskidor upp och ner. Platsen var Romeleåsen och mer konkretet mellan St: Rödde och Kläggeröd, en fin stigning men tuff. Inte var det lättare att det regnade och blåste motvind. Hade idag sällskap av Henry som precis som jag är bra uppför. Tyvärr var det inga fler som kunde idag men Henry är nog den som kan sparra mig bäst, i alla fall i motlut som idag. Var inget roligt väder idag, regn, blåst 5-8 grader, men som Erik Hamrén säger ”tillsammans är vi starka, tillsammans är vi jävligt starka”. Dock tror jag Hamrén hade önskat att hans lirare har syreupptagning som vi har, så de orkar spela fotboll mer än 60 minuter. Det skulle de behöva. Nåväl, vi åkte en runda upp och ner innan vi körde tre till antalet intervaller i tröskelfart, d.v.s. en belastning som innebär att man inte dra på sig mjölksyra. Vi åkte på 4:or, jag på Swenor 4:or och Henry på Elpex 4:or, det var en stor skillnad på vårat rull. Uppför är det marginal skillnad men utför fick man ta i för att hänga med. Vi hade en teori att det kanske berodde på stänkskärmarnas betydelse mellan våra olika rullskidor. Vet inte alls om det kan vara så men skillnad var det. Första intervallen blev lite kortare då vi tydligen mötte en häst och vagn, jag såg däremot bara vatten och asfalt. Andra intervallen var bara stakning medan den sista var valfri åkstil igen.

Intervall 1

 • Tid: 15:04 min
 • Distans: 3,45 km
 • Snittpuls: 165 (86 %)
 • Snittfart:13,7 km/h
 • Höjdmeter: 110 m

Intervall 2

 • Tid: 18:28 min
 • Distans: 4,01 km
 • Snittpuls: 167 (87 %)
 • Snittfart: 13,0 km/h
 • Höjdmeter: 120 m

Intervall 3

 • Tid: 17:29 min
 • Distans: 4,07 km
 • Snittpuls: 165 (86 %)
 • Snittfart:13,9 km/h
 • Höjdmeter: 120 m

Hade inte riktigt en bra dag idag trots jag har namnsdag. Lite småsliten men fick trots allt upp pulsen precis som jag ville, så det var ju bra. Vi hjälpes åt att hålla farten, var inget kul att ligga främst idag kan jag lova, desto lättare att ligga bakom. Totalt plockades 645 höjdmeter enligt min klocka, likadan snitthastighet som igår fast då plockade man 56 höjdmeter. Fick t.o.m. gå ner i fartställning lite då och då. Skönt att ha sällskap idag, inte roligt att köra dessa pass ensam direkt. Annars är det många som flyr till snön nu, kul för er säger jag. Skulle ni nu allt förmodan tror att jag glider runt i Bruksvallarna, så är det helt fel. Det är så att min bror är där, alltså INTE jag. Han ser ut som mig fast har större huvud och är lite äldre.

Det mest dramatiska hände när vi skulle åka hem igen, eller snarare när vi försökte. Vi fastnade med bilarna på gräsparkeringen men vi lyckades komma loss med hjälp av varandra, så kan det gå ibland. Nä, ska snart ut och springa en sväng, blir väl två timmar eller något. Blir säkert jätteroligt i det fina vädret och när mörkret faller in. Pannlampa på!

Kul med lokala onödiga vattenfall!

Kul med lokala onödiga vattenfall!

Suddigt vattenfall

Suddigt vattenfall

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *