2:a Sportsgym Trail 2018

Såg till för min egen del få en bra start av Sportsgym Tour när första av tre tävlingar genomfördes, jag blev 2:a i starkt och namnkunnigt startfält. Jag springer denna minitour för Wilja Labs

Kan inte påstå att man lever i en sund spiral nu inför stundades val, jag åt bl.a. tårta till frukost igår men med mentalvilja så går det trots man är lite på sparlåga mest hela tiden. Däremot fick jag till mer än åtta timmars sömn inatt och det bruka räcka för att man ska kunna prestera bra, som idag alltså. Dagens lopp var en relativt flack historia men gick igenom tunga myrar och svårsprunga stigar. När väl starten gick så kom jag långt bak i fältet, låg runt tia och blev tidigt avhängt och tänkte att denna dagen går nog inget vidare, ingen bra mental inställning där och då. Allt ändrades sig väldig snabbt och efter cirka 1,5 kilometer så kom jag ifatt en kille och sprang sedan om honom när plats fanns och fortsatte sedan rask ikapp en trio som jag traskade om överraskande lätt och ingen av dem hängde på. Såg sen att en hade släppt från tättrion och kom ikapp honom innan fyra kilometer var sprungen. Snacka om att man växte in i loppet och fick en positivtrend. Hade sedan svårt att skaka av honom genom myrarna, verka som jag har svårt att hitta rätt väg igenom dessa blöta och mjuka passagerna. Men efter har försökt små ökat tempot lite här och där så släppte han tillslut och jag fick luckan som jag ville ha och behövde för att känna mig trygg för intensiteten tyckte jag hade koll på, var trött men blev aldrig stum förutom vid myrpassagerna lite då och då. 

Fortsatte sedan nötta på och höll bra fart över rötterna till dryga kilometern återstod. Såg att den vad jag trodde var 2:an (Emil Meijer) i loppet var en bit framför mig och såg att jag kom närmare och närmare i raskt takt och kom både ikapp och förbi innan upploppet och kunde solospringa in som glad men överraskad 2:a in i loppet. Lider av Emil som totalt väggade i detta lopp, aldrig roligt när det händer. Inte kul heller att jag precis som när vi sprang Hällrace kom ikapp och förbi på slutet i det loppet tidigare i år. Tyvärr har jag inga resultat från loppet eller bilder från prisutdelningen då jag var tvungen att bokstavligt talat springa vidare till Pridetåget i Östersund tillsammans med mina partikamrater. 

Siffror från loppet:

  • Tid: 40:15 min
  • Distans: 10,12 km
  • Snittpuls: 177 (91 %)
  • Maxpuls: 185 (96 %)
  • Höjdmeter: 94 m

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *