Tung första träningsvecka

Ni ser ju, med dessa aprilkilo som skapat en fetma som gör en allt annat än snabb, inte ens utför.

Har varit lite tyst om mig när det gäller träning den senaste tiden, då jag valt att publicera annat. Men tränar det har jag gjort, inte mycket men med en del kvalité. Det har blivit löpning förutom måndagens längdåkning i Ullådalen, där det och blev gymträning i Åre. Denna onsdag var jag ledare för Team Nordic Trail, det var fartlek så jag sprang lite emellan och kom faktiskt upp i 176 (91 %) som högsta puls, var segt och mitt i allt detta så lyckades jag trillar och gjorde ”sälen” på den lilla snön som fanns kvar på ÖSK- området. Ont gjorde det och massa blodvite som följd.

Fredagen bjöd på ett tröskelpass över 8,5 kilometer i 3:52 min/km tempo, något mer uppför än nerför då jag började i Badhusparken och avslutade vid Järnvägsstationen, 55 höjdmeter men en relativt flack runda och snittpulsen landade på 170 (88 %) och var väl knappast några toppenben man hade den dagen.

Hade inga bra ben idag heller när det löptes tre varv (2,54 km per varv) runt Lillsjön, första och tredje intervallen medsols och den andra intervallen i motsols- riktning. De två första intervallerna gick på 9:45 respektive 9:54 minuter och hade 170 (88 %) respektive 173 (89 %) i snittpuls på dessa vilket är högt och bra för vara i tröskelintensitet, synd bara att det gick långsamt, bara mellan 3:50-3:55 min/km tempo och detta i en kupering med få antal höjdmeter. Sista intervallen så gav jag klockan till Therese som hade anslutit och hade följe med mig på den intervallen, men tyvärr lite för långt emellan oss så fick inte med några siffror där mer än att jag sprang på 9:15 minuter (3:38 min/km) och hade förmodligen en snittpuls på en bit över 180. Ingen vidare känsla men kan nog inte bli så mycket sämre än vad man är nu, har samtidigt svårt att förstå hur jag kunde springa Ekopark Trail 13 k så bra som jag gjorde för bara två veckor sedan. Då sprang man första fem kilometerna på strax under 18 minuter, varav en kortare bit på 500 meter i tuff terräng. 16 maj är tanken jag springer nästa lopp så hoppas också jag kan trolla fram någon sorts grundform men det ska nog gå då man alltid vid denna tidpunkt på året är ganska medioker vilket är ganska vanligt bland skidåkarna. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *