Träningspendling

Gick upp kl: 4:30 denna morgon för att staka på mina nya 4:or (bak) till golfbanan. Kan tyckas tidigt men det är ungefär drygt en halvtimme tidigare än vanligt när jag börjar kl: 6. Dessutom en bra start på dagen och morgontrött som man är så piggna man till ordentligt efter en kilometer då det är mest utför. Turen går sen fint längs vattnet och sen mer eller mindre uppför hela vägen genom Valla norra till Frösö Kyrka. Dessutom motvind så nerförsbacken förbi golfbanan gick fint att få ner farten. Var tvungen där att stanna helt då vägen har varit av grävt, och endast makadam där så var bäst att kliva över. Sen fick jag bromsa än mer när jag skulle vidare sista biten, för att inte krascha in i klubbhuset. Löp sista 250 meterna. Denna tur tog 50 minuter och var 12 kilometer långt, hade 124 (64 %) i snittpuls. Knappast snabbt direkt, men hade 40 mer höjdmeter än fallmeter, dessutom så bromsade jag nästan utför alla dessa 90 fallmetrar. Bra start på dagen hur som helst och jag kände att jag var ganska pigg när väl jobbet började, det blev ruffklippning hela dagen.

Efter jobbet fick jag skjuts till det nya STC- gymmet på Frösön, var nog tur att jag inte sprang ditt då det var tanken från början, förklara mer sen. På gymmet som förövrigt var litet men fint, så körde jag följande sju övningar:

  • Knäböj, 3×8 @ 70 kg
  • Lutande rodd med skivstång, 3×8 @ 50 kg
  • Axelpress med skivstång, 3×8 @ 37,5 kg
  • Marklyft, 3×8 @ 90 kg
  • Chins, 3×8 @ 5 kg
  • Tricepsdrag i maskin, 3×8 
  • Magchrunches i maskin, 3×8

Sista två minns jag inte exakt vad jag tog, ny typ av maskin så kan inte jämföra sen tidigare men blev i alla fall trött. Överlag så var det kämpigt men genomförandet var bra.

Sprang sedan hem i den 27 gradiga värmen. Hade redig hög puls och varenda pulsådra syntes tydligt, så en släng av vätskebrist återigen är min hypotes. Få bli bättre att dricka mer vatten och varför inte dricka sportdryck när jag jobbar utomhus. Flåset kändes inte alls så jobbigt som det skvallrade om, men benen var tunga efter styrkan. Det blev annars en fin tur längs vattnet, 5,7 kilometer på knappt 27 minuters löpning, 145 (75 %) i snittpuls, och ungefär lika många höjdmeter som fallmeter. Mötte Oskar Kardin på cykel, det såg behagligare ut än att springa. Annars tyckte jag folk glodde en del, men hellre deff än fet. Slut för idag. 

På väg hem, hade nog behövt ta ett dopp i Storsjön för att svalka sig en aning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *