Snurrat runt 1,7:an

Här körde man förbi några gånger idag.

Planen idag var att köra ett testrace på förmiddagen men det skrotades snabbt då de yttre förhållandena inte var bra nog för att kunna genomföra ett bra och vettigt tufft pass. Skidskytteslingorna och stadion var stängd så det var bara 1,7:an tillgänglig idag, hade kanske gått att köra 3:an men tveksamt. Spårbädden på 1,7:an var stenhård och hal med isfläckar lite här och där, så det fick bli 1,5 timmar lugn skejt med fokus på teknik tillsammans med min bror i solskenet.

Kvällspasset genomfördes med samma sällskap, lugn stakning i två timmar med lite inslag av impulser på slutet av passet, gick väl sådär egentligen har svårt att köra många impulser, blir seg och sliten mest av det. Igår var snitthastigheten 10,9 km/h när jag åkte lugnt med ruggskidorna medan på kvällen idag när jag stakade hade jag 18,4 km/h i snitthastighet men lika hög snittpuls (128 (66 %)) idag som igår, galet vad föret kan påverka hastigheten, faktum var att mitt lugna kvällpass idag gick snabbare (snitthastigheten) än när jag tävlade 15 kilometer klassiskt i Gällivarepremiären förra helgen. Så kan det vara, blev hur som helst riktigt många varv runt 1,7:an.

Mellan passen har vi bakat lite pepparkakor och gick en tur på stan för att inhandla lite kläder, två par byxor blev det bl.a. för herr Andersson den yngre, har nog inte hänt sedan början av 2000- talet man har köpt två par byxor på en och samma gång eller snarare under ett och samma år. Ska på partistämma imorgon så det gäller att man kan klä sig bra och snyggt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *