Skillnad mellan olika motstånd på SkiErg

Test 5000m på motstånd tio.
Test 5000m på motstånd ett.


Har sen tidigare lovat att göra en utvärdering och analys på de två testerna jag tidigare gjort på SkiErg, två 5000 meter test, ett på motstånd ett och det andra testet på motstånd 10. Det här kom jag fram till:

Kan lägga till att jag sov snarlik dagarna innan respektive test och + åtta timmar natten innan testet, där testen gick ungefär vid samma tidpunkt på dygnet. Jag drack även samma sportdryck vid båda tillfällena. Hade jag spekulerat om jag drog på samma motstånd vid samma upplägg som dessa två testerna så tror borde jag kunna dra en sluttid med en diff på max tre- fyra sekunder, men det är bara en spekulation. 

För min del var det tydlig skillnad på att köra på motstånd ett kontra på motstånd tio, vilket man också kan tyda när Erik Wickström skrev om det idag, där min version och en annan version stämmer ganska bra överens med min. 

SkiErg blev det idag också för min del, hade lite svårt att driva puls men blev trött i alla fall. Om jag ska vara ärlig så var jag trött redan innan passet, då jag drog igång kl: 7 för att sedan hinna med regionfullmäktige som jag annars har haft idag. Bild nedan skvallrar om att jag blev trött på slutet, första två kändes lätta men sista två var jobbiga och lyckades inte hålla trenden att dra snabbare och snabbare men ändå helt okej insats. Körde på motstånd sex idag. Maxpulsen landade på 179 (94 %) och snittpulsen på de tre sista var åtminstone 172 (89 %), vackert så. Jag körde 6×5 minuter med två minuters vila, alltså samma upplägg som i söndags då jag sprang på löpband.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *