Sista passet i tunneln

Hela veckans team minus Linda som fotade.

Idag gjorde vi sista passet i tunneln för denna gång. Brukar bli ganska less att ligga och köra runt där inne men eftersom vi inte kört några längre pass på över två timmar så har det funkat oväntat bra. Har alltså inte blivit lika snurrig som jag brukar.

På eftermiddagen stod det löpning på programmet men jag började med styrka och spänst innan jag drog igång löpningen. Jag började med att springa Lätta milen som har 160 höjdmeter, en slinga som går en del på grusväg men även en del svårsprungen terräng i mitten av rundan, och efter allt regn som fallit gör det inte enklarare eller roligare för den delen heller att springa. Väl klar med den milen så mötte jag upp Linus Larsson och vi gav oss ut på Hårda milen. Linus är liksom jag skåning i grunden och skidåkare men vi har emigrerat från Skåne. Eftersom danska eller delar av danska landslaget också har varit på plats i Torsby denna veckan så har mer eller mindre Skånes/Danmarks bästa och mest meriterade skidåkare varit i Torsby denna vecka. Var väldig roligt och trevligt att träffa Linus, var längesen sist. Senast kan ha varit när vi hade inofficiellt skånskt mästerskap i Falun, tio kilometer klassiskt. Linus vann och jag blev 2:a och ingen annan var inbjuden. Så kan det vara.

Vi höll bra marchfart när vi sprang Hårda milen, 5:10 min/km trots blötan och de 300 höjdmeterna. Snittpulsen landade på 136 (69 %). Gick bra att hålla A1 och eftersom vi pratade i princip hela tiden så var det ju kort och gott prattempo. Vi är bra löpare båda två och tror även få skåningar hade hängt med i full fart i denna terrängen. Lyckligtvis slapp man regnet, den kom istället precis innan löppasset och precis strax efter.

Imorgon väntas sista passet här innan vi åker upp till Östersund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *