Semla- och intervalldag

Fick denna semla av min kära sambo när jag kom hem från dagens intervallpass, dock hann jag äta en del innan jag fick idén att fota den men lovar att den såg bra ut oäten. 

Fin vinterdag med sol och flera minusgrader idag. Lite väl kallt för min smak på morgonen när jag och Carina åkte i gryningen, klassiskt och minus 15 grader men vi åkte till Spikbodarna och där kändes det kallare och jag började frysa mina fingrar ordentligt. Med en arbetspuls på under 90 ibland även uppför så hade min kropp svårt att hålla värmen, främst fingrarna. Bruka inte har problem med att frysa mitt under ett pass (men alltid första 5-10 minuterna) och införskaffade liners till denna vintern och som jag också använde idag tillsammans med tjocka fingervantar. 

Det slutade lyckligt efter 1:30 på de klassiska skidorna men tog tid att få normal kroppstemperatur rent allmänt när jag kom hem. Blev även 1,5 timmars sömn när jag kom hem, skönt det och man få passa på när man är heltidsskidåkare som jag har varit idag även om morgondagens pass var jobb. På eftermiddagen var jag ute och skejtade lite tröskel i 90 minuter, allt för att anpassa kroppen inför SM- femmilen. Eftersom skejtbädden var ganska dåliga (glatta till förbannelse) så valde jag att åka ut mot Spikbodarna där det var lite bättre och fick bättre grepp och feeling på grejerna. Känslan var helt okej idag men svårt att åka på då på vissa ställen. Hade även med mig vätskebältet och drack vid fyra tillfällen, dock lite väl lite då jag nog bara fick i mig 2-3 deciliter totalt och efteråt hade jag lite krampkänningar. Helt okej pass annars, kände mig någorlunda pigg och var noga med att inte gå för tufft i backarna. Fick hursomhelst dessa siffror från tröskeldraget:

  • Tid: 1:30:46 timmar
  • Distans: 30,77 km
  • Snittfart: 20,3 km/h
  • Snittpuls: 158 (81 %)
  • Maxpuls: 176 (91 %)
  • Höjdmeter: 610 m

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *