Rullskidpremiär i Jämtland

Jaha, då har man även gjort rullskidpremiär här i Jämtland, har ju sen tidigare hunnit med två trevliga lugna soliga fina pass med klubben nere i Skåne. Idag däremot var det fyra grader, åkte ensam och det var allmänt tråkigt. Dagens tur gick till Önsjön och tillbaka, en liten runda på 26,7 kilometer och 200 höjdmeter, inga konstigheter det att staka på mina 3:or trots att stakmusklerna är lite ur fas förnärvarande. Kanske bli ändring på det, kanske till hösten eller så, få se. Jag var ute i 1:36 timmar och snittfarten blev 16,7 km/h och snittpulsen landade på 132 (68 %), en intensitet som är ganska vanlig när jag åker själv, som idag alltså.

På eftermiddagen sprang jag för första gången den röda slingan som utgår från skidstadion, den har jag hört ska vara tuff att springa och med tanke på att det fanns mycket snö på vissa ställen så var det ingen lek att kuta runt i skogen, det kan jag verkligen lova. Sprang tillslut nästan 15 kilometer (471 höjdmeter) för att reka lite var som det går att springa imorgon då jag ska vara ledare för Team Nordic Trail här i Östersund. I nästan två timmar var jag ute och pulserade i snön innan dagens träningsskörd var avklarad. Jag hade alltså ett snittempo på 8:00 min/km och en snittpuls på 130 (67 %), man hade minst sagt respekt över eftermiddagens tuffa förutsättningar.

Det är jobbigt och det går inte fort att springa i djupsnö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *