Rullat en sväng i livets väder

Vissa dagar är lättare att träna än andra, och idag var det en sådan dag. Dagens förutsättningar var vindstilla (otroligt ovanligt i Skåne), sol, 15 grader, bra och fin asfalt nästan hela tiden. Man var som ett barn på julafton och jag fick bärga mig själv hela tiden i början av dagens enda pass då jag stakade på mina 2:or. Hög puls i början men var ruskigt pigg muskulärt idag och ville bara plöja på men behärskade mig så gott jag kunde första timmen innan jag la in ett fartdrag i A2- intensitet mellan Bollerup och Toarp, ett drag lite smått böljande där jag tro det var något mer uppför än nerför, troligtvis marginellt men inget jag vet exakt då dagens pass inte gick (än så länge) föra vidare till Movescount. Draget var hur som helst 3,8 kilometer långt, det tog 9:09 minuter vilket gav en snitthastighet på 24,9 km/h. Snittpulsen landade på 153 (79 %) och maxpulsen på 164 (85 %). Precis på slutet la jag även in 5×10 sekunder impulser med rullande start och hann med 15-16 stavtag så det kändes faktiskt bra. 

Igår tränade jag som sagt styrketräning och körde dessa fem överkroppsövningarna:

  • Tricepsdrag i maskin, 3×8 
  • Rodd i maskin, 3×8
  • Chins, 3×8 
  • Axelpress, 3×8 med 30 kg
  • Bänkpress, 3×5 med 60 kg

Igår sen eftermiddag sprang jag tillsammans med familjens nya vallhund (Border Collie) Japp ett år, ett fint löppass i Fyledalen, vi sprang en runda som mäter precis över en mil och innehar 115 höjdmeter där drygt hälften tas när man bestiger Tegelbruksbacken. Denna runda bruka jag ha lite som en fingervisning om hur min form är, är den bra springer jag A1 med cirka 135-140 i puls på 47 minuter plus/minus en minut. Igår sprang jag på 44 minuter men med en puls på omkring 145 (75%), troligtvis några slag lägre då det nya pulsbandet ballade ur med höga noteringar i början av passet. Annars var det ett skönt pass i vacker omgivning där bl.a. en busslast med nederländare satt och tittade på örnar när vi sprang förbi dem första gången medan andra gången sprang vi sprang förbi dem så tittade på oss, en klok ide för örnen satt och mumsade i sig ett kadaver några kilometer bort. Annars började vaderna värka en aning under passets gång, jag tappade däremot inte någon spänst men det är ändå ett orosmoment när man springer numera men annars inga större problem.

Imorgon är det alltså DM först på rullskidor kl:11 och sen DM i löpning kl:13, jag kommer har ungefär en marginal på en halvtimme innan start till löpningen om allt går så som det borde gå. Ska bli skoj med en sådan utmaning och har ingen aning hur jag ska lägga upp rullskidloppet överhuvudtaget, ska jag åka så snålt jag vågar eller blåsa på för att sedan sätta mig i bilen och åka till löptävlingen. Vi få väl se hur det gå, målet är som vanligt vinst i rullskid- DM medan det är bra om man kniper en medalj i löpningen.

Startlista DM löpning

Startlista DM Rullskidor

Lär bli fler solskenspass framöver!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *