Premiär för en vinglig skåning på band

Bandet jag åkte på idag! 

Idag gjorde jag ordentlig premiär på att åka rullskidor på band, det var sannerligen ingen vacker syn så bild från passet var av säkerhetsskäl inte med idag, bara efter. Jag testade faktiskt nån minut på band i Torsby hösten 2013 då jag skulle göra maxtest men blev i skidgång istället den gången. 

Jag är med i en studie tillsammans med andra elitskidåkare som ska mätta lite intressant data av olika slag som jag kan reda ut en annan gång, för idag hade jag fullt upp att hålla reda på mig själv för att stanna kvar på det där bandet. Men efter ett tag så kändes det ganska stabilt men hade problem att fötterna domnade bort emellanåt vilket inte var så skönt direkt. Idag handlade det bara om att få känsla och se om jag kunde åka tillräckligt bra och fort, vilket jag tillslut verkade kunna göra. Lutningen var 6,5 % hela tiden och farten stegrades från 6 till 9,2 km/h och avslutade med att jag själv fick styra bandet och skrämde upp pulsen till 184 (95 %), så bara tio slag från max. Eftersom jag kom på den smarta idén att ha på autopaus så vet jag inte hur länge jag höll på exakt men gissa att jag hade någonting på 40 minuter i A2-A3. Hade dock lite svårt att våga trycka på ordentligt och åka avslappnat så få se vad det första riktiga test på torsdag ger för resultat men lite kul och lite spänning i vardagen har ingen dött av. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *