Långpass + löp och gym

Isen börja lägga sig på storsjön nu.

Isen börja lägga sig på storsjön nu.

Är tydligen årets mörkaste dag idag och det kan väl undertecknad väl intyga att så är nog fallet. Den där solen hinner knappt komma upp innan den for ner snabbare än vad miljöpartiet sjönk under- och efter sommaren i opinionsmätningarna. Miljökämpe som man är så tog man sig fram på skidor och i löparskorna för det mesta idag. Inget ovanligt med det.

Började denna fina träningsdag med att åka en tur på skidorna tillsammans med Zebastian. Fina förhållandena på stadion idag, lite isfläckar och lite uppkört på slutet, annars kanon. Vi började med att staka i 1:35 och sen byte vi stavar och skejtade i 1:25, totalt alltså tre timmar. 840 höjdmeter skrapade man ihop på den tiden och kom 45,35 kilometer, drygt ett halvt Vasalopp med andra ord. Snittpulsen landade på 105 (53 %), hade alltså högre puls idag än när jag gick ett maraton tidigare i höst på tiden 5:45 timmar. Känner mig visserligen muskulärt trött ändå, men det kan beror på all den senaste skidåkningen. Som skåning är man inte van att åka såhär mycket skidor.

På eftermiddagen löpte jag till gymmet, tränade en snabbis där och sen löp hem igen. På gymmet körde jag likadant som jag gjorde den 23 november. Det blev latsdrag, chins med raka ben och två magövningar. Kort och intensivt svettigt pass blev det. Löpningen till och från gymmet kändes riktigt bra, pigga och lätta ben trots en del is och grus som underlag. Under den knappa halvtimmens löpning det blev idag, så landade snittfarten på 4:50 min/km och hade en snittpuls på 127 (65 %).

Imorgon är det torsdag och då blir det ett träningspass innan jag flyger ner till Skåne och firar jul.

Salomon Spikecross 3 fungerar kanon på is.

Salomon Spikecross 3 fungerar kanon på is.

2 tankar kring ”Långpass + löp och gym

 1. Jann

  Hallå där.
  Kul att läsa att det går bra för er bägge två.
  Har en liten fundering bara.
  Kommer ni köra Vasaloppet tillsammans?
  Ha en riktigt trevlig jul nu.

  Svara
  1. Johannes Inläggsförfattare

   Tjena!
   Tack, vi har fått en bra start tillsammans.
   Nej det kommer vi inte av olika anledningar. Vi har pratat lite om att kunna göra det i framtiden men finns en del anledningar att vi inte ska åka redan till vintern. Dels så åker vi till Sydkorea nästan direkt efter Vasaloppet avgörs och sen är det väldigt svårt rent praktiskt få till det hela och då tänker jag på starten bl.a. som kan bli kaotiskt men står man längst fram kanske det är möjligt i framtiden. Tror vi skulle kunna bli topp 500 eller bättre på Vasaloppet.
   Ha du också en fin jul!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.