Långfredagsträning

Ytterligare en dag där man har tränat en hel del, först korta skejtintervaller med Carina på förmiddagen, det råder fina förhållanden på stadion fortfarande och man är glad så länge det är det. Dessutom var det nypistad, man kan inte klaga. 

På eftermiddagen kunde jag inte heller klaga, jag och Therese tog bilen till Torråsen och där åkte vi runt 5:an. Det blev fyra varv för mig och 19 kilometer som tog precis strax över timmen, snittpulsen blev 123 (63 %), vilket visar att föret var snabbt, ibland riktigt snabbt men det fanns lite partier här och där det var ganska mjukt och segt, men de var få. 

Efter denna staktur så tog jag på mig löparskorna och sprang hemåt, ungefär 100 mer fallmeter än höjdmeter men genom skogen är det fortfarande en hel del snö och is på vägarna så mina Hoka Clifton fungerade inget vidare på det isiga underlaget men annars super i övrigt. Dessvärre blev skorna ordentligt skitiga, de se knappast nya ut längre. Kan väl tillägga att övrig utrustning (kläder) också blev ordentligt skitiga, bara att vänja sig fram till nästa vinter. Från E14 och hem så ökade jag något och körde lite GT, alltså gubbtempo, inte Gin och Tonic. Då har man rätt ut det.  Jag passerade fem kilometer på 21:30 men efter det så ökade jag och noterade 8,3 kilometer och 33 minuter efter lite skarv på slutet, allt för kunna klara sub 4 min/km. Ska tilläggas att det var ungefär 50 mer fallmeter än höjdmeter sista 3,3 kilometerna. Snabbaste kilometersplit blev 3:28 minuter. Nöjd så en långfredag som denna. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *