Hybrisintervaller i Gustavbergsbacken

Då blev man lite trött idag efter haft två dagar med lugnare träning, frågan var om jag återhämtad mig från tisdagens banintervaller och onsdagens cykellopp Jämthjulingen. Utefter vad första intervallen tog i tid så var jag nog mer än utvilad där jag hade hybris och mer eller mindre sprängde mig, vilket är ovanligt när det kommer till mig. Jag brukar kunna gå som en klocka när det kommer till intervaller, men inte idag. Dagens intervaller genomfördes i Gustavbergsbacken, åtta vänder upp där första kördes i A2 då jag bara hade fem minuter uppvärmning innan man drog iväg den på 3:58 minuter, följande intervaller var:

  1. Tid: 3:01 min – Snittpuls: 165 (85 %) – Maxpuls: 174 (90 %)
  2. Tid: 3:09 min – Snittpuls: 170 (88 %) – Maxpuls: 177 (91 %)
  3. Tid: 3:25 min – Snittpuls: 168 (87 %) – Maxpuls: 178 (92 %)
  4. Tid: 3:15 min – Snittpuls: 169 (88 %) – Maxpuls: 179 (93 %)
  5. Tid: 3:25 min – Snittpuls: 168 (87 %) – Maxpuls: 176 (91 %)
  6. Tid: 3:19 min – Snittpuls: 167 (87 %) – Maxpuls: 177 (92 %)
  7. Tid: 3:19 min – Snittpuls: 168 (87 %) – Maxpuls: 177 (92 %)

Till mitt försvar så småsprang jag på den mer lätta delen av backen, vilket jag ska försöka undvika för att få jämförbara tider men det gick ju sådär det. När man kör skidgång så ska man gå och ta i med armarna, få alltid bra puls då, även om det inte går så fort alla gånger. Andra intervallen gick också väldigt snabbt medan tredje har jag ingen vettig förklaring varför det gick så illa som det gjorde. Tror jag tappade fokus, blev återhållsam och lite bekväm efter de två första intervallerna. Femte intervaller så gick spetsen av på ena staven, jag kör med rullskidholk vilket funkar riktigt bra när det är torrt och hårt som idag och om man kör skidgång på grusvägar, dock är det en nackdel att använda rullskidholk när det är blött och speciellt om det är lera som underlag.

Jag hade annars jämn stabil och ganska hög puls rakt igenom under samtliga intervaller och dalade inte med pulsen på slutet när man körde de sista intervallerna, detta har nästan varit ett signum hittills rakt igenom när jag kört intervaller denna barmarksäsong. 3:17,5 min i snitt per intervall blev det, bra tid det och bättre än sist och väldig nära det bästa jag gjort i backen förut.

Lagom pigg, svettig och snygg efter avklarade skidgångsintervaller

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.