Avslutning av säsong- 37:a Dundret upp idag

Idag avslutade jag säsongen genom att köra uppför Dundret, en liten svart pist som skulle åkas upp, men det handlade mer om att kliva upp på bästa sätt vilket gick sådär kan jag tycka. Blev trots allt 37:a idag men var inte så bra som jag är på att springa uppför eller att åka rullskidor uppför. Jag gjorde en jättebra klättring första halvan men hade stora problem andra halvan att ens ta mig uppför.

Värmde upp i tio minuter innan dagens masstart som gick på en kuperad fin 3,75 kilometers slinga innan vi tog den knappa kilometer långa slalombacken. Var precis som de flesta väldig sega från gårdagens femmil och tog det medvetet lugnt i början vilket var klokt då man ändå kom ikapp klungan i den berömda dragspelseffekten. Däremot så är det lätt att tappa klungan utför vilket också hände och tror jag var cirka 40 sekunder efter innan vi for iväg mot döden och slalombacken. Var först lite varierande innan det blev lite serpentiner och låg på bra stabilt på 2:an utan att förta mig allt för mycket och plockade rejält med placeringar. Sen kom det en vägg och gick ner på 1:ans växel, begriper än inte hur man åker den växeln men klev i alla fall både uppåt och framåt även om det gick långsamt. Tog visserligen några placeringar och hade Offerdals Mattias Bångman i släptåg med skånskt lok som tuffade på men bränslet eller snare den bristande tekniken gjorde att det blev mer kliv kliv överlev. Hade stora problem och tappade några placeringar på slutet och fick hjälp av med skidorna av Fredrik Usitalo i mål innan jag bokstavligt talat vinglade där ifrån på toppen av Dundret. 

Tyckte jag gjorde så bra jag kunde denna dagen men för dålig på slutet. Konditionen är det inget fel på men tekniken är ett problem när jag blir trött. Fick många hejarop på vägen upp idag, alltid trevligt när man känner sig mer död än levande. 37:a är ingen dålig placering när stora delar av Sverige eliten är på plats och åker. Även om man körde sig trött idag så hade jag en väldig låg snittpuls som var 168 (87 %) och maxpulsen endast 178 (92 %). Sliten från igår förstås men med dålig teknik så kanske man få det utfallet. 

Nu väntar lång bilfärd hem och vi kommer hem vid midnatt och imorgon väntar det konferens i Storhogna och flyger till Skåne på torsdag så mycket resande nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *