A2 stak på 4:or med nya bindningar

Nya resp. de gamla bindningarna

Drog efter jobbet till rullskidbanan för att snurra runt lite där men insög att jag hade glömt både hjälm och handskar så fick åka hem om och hämta de glömda sakerna och blev allmänt bitter, en halvtimme åt helvete tänkte jag. Dagens plan var att staka en timme A2 på mina Swenor 4:or, de trögaste rullskidorna du kan tänka dig men byte bindning igår, då jag haft samma bindning (och skidor) i sju år nu tror jag. Gamla hederliga R3 bindning som man skruva fast som jag har haft liggande i några år nu då de slutade sälja dem. 

Nya bindningar i all äran men det är inte dem som gör att du kan åka snabbt. Jag värmde upp i en knappt kvart innan jag drog igång en timme långt A2- drag. Jag hade dålig känsla redan på uppvärmningen och inte var känslan bättre under själva draget där jag kände mig ganska loj och hade det kämpigt andra halvtimmen att hålla tryck uppför. Jag åkte uppe på 3:an, 1,7:an och Björnberget, lite mer flackare åkning än övriga rullskidbanan men åkte något liknande förra sommaren men då hann jag ett varv på Björnberget (800 meter) extra än vad jag gjorde idag.

Jag är inne på mina enda träningsperiod den här sommaren så jag få acceptera att det ibland går dåligt och att det inte går som man vill, dessutom är det tredje raka dagen då jag plåga triceps och magen. Framförallt var det magen jag fick kramp i ganska tidigt och tappade hårdheten i stakningen men å andra sidan ett pass i mängden men hoppas på att bli lite bättre framöver. Jag sydde ihop denna data från A2- draget:

  • Tid: 1:00:08 timmar
  • Distans: 20,9 km
  • Snitthastighet: 20,9 km/h (logiskt, fattar inte varför jag nämner det ens)
  • Snittpuls: 156 (80 %)
  • Maxpuls: 169 (88 %)
  • Höjdmeter: 237 m

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *