2:a 20 km skejt i PeyongChang

Schweiz är ute och finåker!

Blev en andra plats idag när första längdtävling här i PyeongChang avgjordes. En stabil andra plats och till amerikanen som vann var det långt upp till.

Resultat

Det bjöds på finväder i form av en stark skinande sol och riktigt varmt, åtminstone i solen. Banan ligger på en golfbana och det är väldigt öppet så solen sken på oss nästan hela tiden. Solen gjorde också att det blev riktigt blöt och tungt före samt löst i alla backar. Gick tyngre än i Sverigecups avslutningen i Torsby förra året, vilket är och förblir mitt bästa lopp jag gjort på längdskidor i karriären.

Banan vi skulle åka var en fem kilometersbana som kördes fyra varv. Banan gick både på skidskytteslingorna- och på längdskidslingorna. 500 höjdmeter totalt på 20 kilometer säger att banan inte var alltför tuff, men föret gjorde det segt och långsamt. Vi startade sist och kunde gå efter de andra tiderna. Vi var snabbt på andra plats som vi höll hela vägen till mål. Var hela tiden efter amerikanen Jacob Adicoff som hittills inte tävlat något i vinter. 3:a i loppet blev fransmannen Clarion som vi åkte ikapp ganska tidigt på varv två och som vi sedan höll ihop i nästan ett varv innan han föll och tappade kontakten med oss.

Själv så tyckte jag resan var behaglig i början, låg på stabila 150 i puls men i slutet på varv två började pulsen stiga ordentligt i backarna och jag återhämtade mig aldrig riktigt. Ut på sista varvet var riktig tung, gick helt enkelt inte åka snabbare. Blir så när man har en kropp som inte ska hålla på, i denna här nivån. 161 i snittpuls är inte jättehögt men kunde likt förbannat inte åka fortare. Till amerikanen som vann var det ändå för långt upp till men få hoppas på bättre svar till senare tävlingar här borta i öst.