18:05 min på 5000 m SkiErg

Dagens fakta på dagens SkiErg- pass över 5000 meter

Snittwatt på 274, vilket är mycket lägre än när jag springer på löpband om man nu kan lita på det. 

Lyckades kapa min tid på 5000 meter SkiErg från 13 oktober med hela 54 sekunder, det är rejält det på 3,5 veckor. Faktiskt flera procent bättre men det kan också beror på att jag var grymt dålig då, nu har jag ändå hunnit köra några pass + att börjat styrketräna mer frekvent igen efter ett längre uppehåll som jag hade från styrkan i somras. 

Dagens tid på 18:05,2 minuter är helt okej tycker jag, väger omkring 70 kilo men hoppas på sub 18 någon gång i livet, kanske senare i vinter för vinter är det här just nu. Det är lite snö men kallt satan, stundtals minus tvåsiffrigt och senaste dagarna har det legat en ganska tät dimma över stan. Passande nu när det är 6 november- Lützendimma, sidospår jag vet.

Till själva testet, ångestfylld som vanligt och bävade länge men körde 10 minuters uppvärmning, 2:02,9 min/ 500 m och 133 (68 %) i snitt. Sen drog jag igång festen, öppnade offensivt och tappade något i mitten men drog igen lite på sista kilometern, så disponerade det hela väl. Jag hade 174 (90 %) i snittpuls och maxpulsen noterade jag på slutet på fina 187 (97 %). Vet inte vad denna tid står egentligen, väger 70 kilo så det är nog en okej tid i alla fall. Nu ska jag inte tävla i SkiErg så det är skitsamma, bara det ge nytta till vinterns tävlingar. 

På kvällen var jag ledare för TNT här i Östersund, ny samlingsplats på Frösön så det tog längre tid än vanligt att springa men ser det som en möjlighet att få ett längre pass, skulle uppskatta det blev 1:40 timmar i ren löpning, m.a.o. i rörelse. Det tog ungefär en halvtimme att springa enkeltur, höll hyfsad tempo och hade omkring 135 i snittpuls. Vi körde 10×1 minuter intervaller och jag pendlade med att springa med alla så jag lyckades skrämma upp pulsen till 168 (87 %) som mest, så benen fick jobba lite hårt också, inte bara länge. Nu har jag svamlat på återigen och det är väl ingen som läser mina inlägg som är såhär långa, återkommer imorgon igen med något kortare inlägg, kanske roligare eller intressantare, vem vet. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *