Vertical K imorgon

Jag under förra årets upplaga av Peak Performance Vertical. Bilden är tagen någon gång under kilometer två, som tog över 13 minuter att ta sig igenom och över 300 höjdmeter. Ett lopp utöver det normala.
Foto: Axafjällmaraton.

Imorgon ska det tävlas igen, då det ska springas upp till Åreskutan. Tävlingen är Peak Performance Vertical K och förra året blev jag elva. Kan inte påstår att jag toppar formen till tävlingen men det känns faktiskt ganska bra trots en full näve träning denna måndag. Innan dagens långpass med Zebastian så lämnades min kära Ford till motordoktorn. Lånar just nu Zebastians bil och jag lovar att han inte kör den själv. Vi började dagens pass med att springa ut på svarta 14 och sen en femkilometerslinga där mestadels var myr. 2:47 timmar var vi ute och jag tror det är det längsta löppasset vi gjort tillsammans. Snittpulsen på 106 (55 %) borde göra att denna löpning inte ska påverka nämnvärt till morgondagens lopp. Vi byte sedan om och stakade så vi fick ihop fem timmar total träning och nästan 1000 höjdmeter totalt. Är ju 1000 höjdmeter vi ska springa uppför imorgon. Var lite trött i armarna i början av rullskidpasset men annars muskulärt fräsch. Huvudet var å andra sidan ganska trött, speciellt under rullskidpasset. Jag har ju ändå ett jobb som kräver full koncentration till 100 %, speciellt när man snurra runt på en rullskidbana.

Var ju som sagt på Game Fair Jämtland den gångna helgen för Centerpartiets räkning, här kommer en film som Tom Silverklo har gjort. Jag pratar bl.a. om det rådande kyrkovalet samt om de alldeles för hårda vapen restriktionerna som väntas bli framöver. Tyvärr ingen textning av min skånska men jag bjuder på två fina klipp med fokus på skånsk dialekt. Först ut studenterna i Skurup, vi pratar faktiskt så där nere (inte jag längre) och sen Jesper Rönndahls anrika Pang Prego klipp om skånska dialekter, se och njut (eller bara försöka förstå).

 

Tom

film

skurup

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *