Träningsrace skejt

Premiär i vår nya snygga (enligt mig) tävlingsdräkt. Jag få inte äta så mycket av julbaket om den ska passa även framöver.

Fick äntligen ta på en nummerlapp idag då ÖSK bjöd på tävlingsrace, det blev knappt 13 kilometer på en tuff bana och slutade 5:a och cirka 1,5 minuter efter vinnaren Hörnfeldt. Det var ett stabilt bra lopp trots tekniken svek mig men konditionen är det inget fel på. Jag hade hoppas på att bädden skulle hålla bättre än vad den gjorde, valde skidor som skulle klara hårade och fastare underlag. Därför kändes det dåligt att trycka på 3:an då skidorna inte flöt så fint som jag hade hoppas på. Det var dimmigt idag så hade inte behövt åka i glasögon. Ser ju dåligt men det hade nog varit till fördel att skippa dem idag. Tror dock inte jag tappade så mycket utför men har ändå lite att jobba med där. Sen var det galet mycket folk trots tidig start idag, så tappade väl några sekunder där men det är egentligen sekundärt. 

Vi körde fyra varv på en tuff slinga men jag hade önskat längre och tuffare backar än vad som bjöds. Det var blott mitt andra intervallpass på snö, har inte haft så mycket motivation senaste tiden då det inte finns några tävlingar att sikta mot för närvarande. Nästa söndag väntas tävlingsrace igen så nu har man fått ny motivation att träna på igen. 

  • Tid: 33:32 min
  • Distans: 12,64 km
  • Snittpuls: 170 (88 %)
  • Maxpuls: 177 (92 %) 
  • Höjdmeter: 366 m

Var ovan att ta i och åka snabbt så kanske därför jag inte hade så hög puls överlag. Kände ändå att jag borde kunnat ta i något mer ändå, hade jag gjort det så hade jag kunnat nå en pallplats. Jag var nämligen inte så långt efter 3:an och 4:an från dagens race. Stort tack för ÖSK för att man fick vara med. 

Bakdelen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *