Tävlar igen- DM Jämtland idag

Så har jag äntligen fått tävla på skidor, 13 månader sist och dagens tävling var blott den andra på två år. Resultatet var allt annat bra men att få tävla var idag viktigaste och det ge lite boost framöver att träna på.

Jag hade två par skidor som jag hade vallat upp, ett par stakskidor utan struktur och endast med fabrikslipning, ett par klassiska (utan fäste) som går bra i kallgrader och på natursnö. Jag valde stakskidorna, bra uppför men de gled inget vidare visade det sig under loppet. 

Vi skulle åka fyra varv på en slinga som var 3,1 kilometer lång, två slagmota (en kort och en längre) och några riktiga branta småbackar på slutet av varje varv. Jag startade ganska sent men försökte hålla ett jämt tempo. Dessvärre var stavfästet inget vidare, lika för alla förstås men kan säga att jag behärskade det illa. Glidet var inte heller det bästa men att man inte fick så bra effekt i stakningen var nog det jag tappade mest på idag. Tror jag höll ganska jämn fart, blev omåkt av både 2,3 och 4:an men kunde inte riktigt ta rygg. Fick chansen men som sagt när inte det svarade i stakningen när man ville och försökte trycka på så kunde jag inte gå med, 

Kul att tävla förstås men inget bra resultat men att bara kunna tävla är en seger i sig. Armbågen fungerade okej, känner av dig och den känns svag. Jag slutade 8:a, kanske ungefär där jag borde hamna.

Siffror från tävlingen

  • Tid: 36:19 min
  • Distans: 12,66 km
  • Snittfart: 20,5 km/h
  • Snittpuls: 173 (90 %)
  • Maxpuls: 182 (95 %)
  • Höjdmeter: 111 m

Få se när jag tävlar nästa gång, kan bli SM i Kalix i april men vem vet i dessa tider. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *