Summering av vintersäsongen 2018-2019

SM- stafett 3×10 km klassisk, där jag körde första sträckan för IF Ski team Skåne. Foto: Viktor Asking

Dags att summera denna vintersäsong som kan sammanfattas kort att den var lång, men omfattade få tävlingar. Första tävlingen blev Daniel Karlssons Minne på hemmaplan i Östersund där det blev en stabil insats och hamnade 3,5 minuter efter tät på den tuffa milen skejt vi åkte. Tanken var att åka Bruksvallspremiären i november men körde sönder ryggen under ett impulspass så fick hoppa över den. Tränade sedan upp bålstabiliteten och hade inte mer problem med ryggen sen dess. 

Sen dröjde det till månadsskiftet januari/februari innan nästa tävling kom. Den gången var det SM- veckan i Sundsvall där jag tillsammans med tre andra klubbkamrater var med och körde. Jag blev 80:e man i det mycket tuffa banan som gick i den klassiska stilen, 7:39 minuter efter Calle Halvarsson på drygt 15 kilometer säger en del då jag i liknande motstånd bruka vara 6-7 minuter efter i dessa lopp. dagen efter blev det stafett med IF Ski Team Skåne där vi lyckades slå två lag och jag körde första sträckan på den om möjliga ännu tuffare banan än dagen innan, då vi körde tre varv på en 3,3 kilometer lång slinga. 

Sen dröjde det ytterligare två månader innan nästa lopp som var SM- del två i Gällivare där det började med mandomsprovet SM- femmilen i den fria stilen, där jag slutade på en 57:e plats och 19 minuter drygt efter vinnaren Johan Häggström. Detta var säsongens bästa insats och helt klart den bästa femmilen jag gjort nånsin. Jag hade under en månad innan femmilen tränat väldig specifikt för att kunna hålla en femmil på ett bra sätt, vilket jag också lyckades. Dagen efter körde vi den ovanliga distansen backlopp på längdskidor, då vi skulle åka uppför Dundrets slalombacke med en snittlutning på 31,5 % (enligt Strava), kul, annorlunda och vansinnigt jobbigt, dessutom lyckades jag bli 37:a och egentligen en lite bättre resultat än dagen innan. 

Vinterns sista tävling blev i Storhogna då jag åkte ”Åk en mil, vinn en bil!”, det var närmare sommartemperaturer och riktigt segt före att staka igenom denna mil men gjorde det bra och åkte med inte mindre än fyra killar från Åsarnas IK men tappade sista kilometern och kom in på plats 21, vilket var en väntat placering men hade nästan lite kortare tid upp till övriga än vad jag hade förväntat mig. 

Totalt bara sex lopp men gjorde bra lopp rakt igenom och var på så sätt väldig jämn den här säsongen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *