Styrka + blandade backintervaller

Inledde denna vecka med två pass, först ett sent lunchpass där jag sprang till och från gymmet. Må säga att benen kändes blytunga men själva styrketräningen gick bra. Körde sedan lite mer uppvärmningsövningar innan jag körde detta:

 • 3×6 tricepsdrag i maskin @ 165 kg
 • 3×15 magchrunches @ 185 kg
 • 3×6 chins @ 7,5 kg
 • 3×6 bänkpress @ 60 kg
 • 3×6 axelpress @ 40 kg
 • 4×50 tåhävningar

Kändes bra men klarade inte sista två repetitionerna när jag körde axelpress. Har annars känt mig stark där men man försöker ständigt flyta gränser. Idag gick det inte riktigt.

På kvällen så körde jag löpintervaller på Brunflo elljusspår. Hade här helt annan känsla i löpbenen än tidigare på dagen. Flög nästan fram. Efter tio minuter uppvärmning så betade jag av ett varv runt 2,3:an som uppvärmningsintervall. Flöt på riktigt bra och kände mig inte riktigt stum förrän på slutet, inte konstigt då det gick snabbt i den typen av terräng. Hade visserligen svårt att driva puls men känslan var det inget fel på. Siffror från det draget:

 • 7:54 min – 2,22 km – 160 (83%) snittpuls – 3:33 min/km snittempo – 22 höjdmeter

Sedan körde jag kortare backintervaller, inte heller här kunde jag driva någon vidare puls men kom upp i 174 (90%) som mest, kändes desto mer i benen. Det kändes som i övrigt att man släppte lite på handbromsen och kunde trava på bra idag. Dessa tider hade jag:

 • 1:14 min
 • 1:11 min
 • 2:51 min
 • 2:24 min
 • 43 sek
 • 42 sek

Avslutade med 5x ”30/30” sedan innan jag joggade hem. Bra pass som jag var nöjd över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *