Stakning, provsprang Green Run banan med mera

Fin vy över 3:ans hål (gamla 10:an). Foto: Daniela Foussianis

Fin vy över 3:ans hål (gamla 10:an). Foto: Daniela Foussianis

Lång och händelserik dag denna söndag. Började med att ge mig ut och staka 1,5 timmar, var åtta grader så nu är väl sommaren slut för i år, hösten är här. Kallt men ganska lite vind, vilket alltid är skönt här ute på slätterna. Kroppen var lite seg från igår och det var armarna som var tröttast. Det tror jag beror på att jag dra på mig mjölksyra även i armarna en hel del när jag tar i när jag springer. Sjukt egentligen. Börja få in tekniken lite bättre nu, trots jag inte hade något jättekrut i armarna. Åkte på 3:or och hade en snittfart på 19,3 km/h och tog 138 höjdmeter. Än en gång så var de yttreförhållanden bra med lätt vind, torr och bra asfalt, platt, vilket gör det lättrullat. Hade det varit som många gånger det kan vara med regn och blåst hade man kanske snittat 15-16 km/h. Snittpulsen var 136 (70 %) och maxpulsen hamnade på 154 (79 %), vanligt förekommande att jag fick dessa siffror idag. Brukar ha det när jag åker på 3:or när jag åker den rundan jag åkte idag. Blott andra rullskidpasset denna säsong, där jag inte la in tempohöjningar eller regelbundna impulser. Därför höll jag mig varenda sekund i A1- zonen. Jag finåkte helt enkelt. Dagens runda gick från Övraby – Toarp – Kverrestad – Ö. Ingelstad – Hannas – Bollerup – Övraby. Den rundan har man åkt några gånger nu.

Efter passet har jag och grannen Viktor hållit på att tvätta plansilosarna hemma på gården. Man kan säga att det är skafferi för korna, d.v.s. deras mat i form av ensilage ska vara där.

Drog sedan iväg till Tomelilla Golfbana. Där skulle jag faktiskt inte spela golf utan provspringa Green Run banan som går i juli månad. Det var Run Your Life som anordnade en liten tur på golfbanan bland alla golfare. Jag var där tillsammans med Tobbe, vi har spelat mycket golf på banan förut och kan den minst sagt väldigt bra. Sen var det sex till löpare av motsatt kön. Det var stor spridning mellan nivån på löparna så därför gick det väldigt sakta. Men det gjorde inget, skönt att bara lunka på och snacka lite. En återhämtningsjogg var vad jag behövde efter gårdagens lopp. Blev ju sjua igår och såg nu i efterhand att över 1600 var med. Det är galet många. En del backar finns det ju på golfbanan och då steg pulsen en hel del men 59 % av max är en intensitet som man inte blir mör av. Men trevligt var och fika efteråt var gott. nio kilometer på 70 minuters lunkade blev det totalt och 135 höjdmeter. Stort tack Run Your Life.

Sen hem igen och stallet väntade och flytt av ko. Gå inte alltid som man vill, synd att de är så stora så man bara kan lyfta iväg dem när de inte går. Men det gick bra ändå. Imorgon så rekommendera jag alla Österlen bo ta tillfället att besöka Ystad där Huselius Skidsport har testning av rullskidor samt en gratis gruppkurs finns att tillgå.

En massa bilder:

Fick denna bilden skickat till mig igår av Oskar Henriksson. Var ju ett gäng etioper som sprang igår, de skulle springa Göteborgsvarvet nästa helg som jag förstod det. Därför tror jag killen som vann 5 km distansen ssom jag sprang igår också möjligen var etioper och inte en kenyan. Skit samma, de är östafrikaner och små rackare som är väldigt snabba. Topp tre på bilden på 10 km loppet.

Fick denna bilden skickat till mig igår av Oskar Henriksson. Var ju ett gäng etioper som sprang igår, de skulle springa Göteborgsvarvet nästa helg som jag förstod det. Därför tror jag killen som vann 5 km distansen ssom jag sprang igår också möjligen var etioper och inte en kenyan. Skit samma, de är östafrikaner och små rackare som är väldigt snabba. Topp tre på bilden på 10 km loppet.

Fick finbesök idag av farfar och farmor idag. Farfar var tvungen att testa den nya traktorn, han var som ett litet barn på julafton. Den andre på bilden är min far.

Fick finbesök idag av farfar och farmor idag. Farfar var tvungen att testa den nya traktorn, han var som ett litet barn på julafton. Den andre på bilden är min far.

Min sjuka ironiska humor. En utblommad maskros, en tom burk 4,5 % cider = Miljöpartiet i rådande stund, politiskt fakta helt enkelt.

Min sjuka ironiska humor. En utblommad maskros, en tom burk 4,5 % cider = Miljöpartiet i rådande stund, politiskt fakta helt enkelt.

Backen upp till 8:ans tee (gamla 17:e) Foto: Daniela Foussianis

Backen upp till 8:ans tee (gamla 17:e) Foto: Daniela Foussianis

Jag och Tobbe. Foto: Daniela Foussianis

Jag och Tobbe. Foto: Daniela Foussianis

Dagens gäng. Foto: Daniela Foussianis

Dagens gäng. Foto: Daniela Foussianis

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.