Sprint med Skiduniversitet

Idag så lyckades jag klämma in tid för kunna köra ett av flertal träningsrace man kör på Östersunds skidstadion tillsammans med Skiduniversitetet. På programmet så stod det skejtsprint, idag var det två prologer och sen tre heat. Jag åkte lika fort på alla utan sista som gick två sekunder långsammare Banan vi åkte utgick från Torget, ner till Acturabacken upp igen innan ner till Staketsvängen och så avslutade med backen upp till Torget igen. En bana med mycket utför första halvan och sen mer uppför andra halvan. Banan var ungefär 1,3 kilometer efter. Jag var ca: 13-15 sekunder efter i prologen och de enda killarna som var med var landslagsåkarna (Team Svenska Spel) Carl Rune och Gustav Kvarnbrink.

De tre heaten vi körde var roliga, mellan heatet kunde jag hänga med nästan hela heatet då åkningen från dem var en aning mer avvaktade. Annars tappade jag lite för stor lucka utför för kunna vara med bättre i de andra heaten. Jag lärde mig dock en hel del av att köra idag, behöver lite mer man mot man, kunna trycka till på rätt ställe och ligga väldig nära på andra ställen. Det fanns en del gånger jag tappade någon tiondel för mycket som resulterade att man förlorad en sekund snabbt.

Känslan i kroppen var helt okej, lite stressad åkning men ändå helt okej. Blev stum förstås men hade svårare att driva puls ju fler heat man körde, åtminstone maxpulsen var låg. 177 (92 %) blev maxpulsen men snittpulsen strax under 170 trots mycket utförsåkning i början och att jag behöver några minuter innan jag kommer upp i puls. Snittfarten landade på omkring 24 kilometer och det var inga direkt snabba förhållanden idag men bra underlag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *