Skidtester + 4×6 minuter stakintervaller

Ännu en vacker vårvinterdag denna söndag. Passade på att köra lite skidtester och lite stakintervaller på skidstadion i Östersund. Efter lite uppvärmning så körde jag fyra intervaller på fyra olika skidpar, samma intervallbana (74 höjdmeter) som sist och idag tog det drygt sex minuter per intervall. Temperaturen lyckades stiga med 2-3 grader under intervallerna men ändå gick de två sista snabbare. Här och där var det sugande före men valde medvetet att gå på mina två tilltänkta bästa par på slutet och de två jag trodde mindre på i början. Glidtesterna efteråt visade att glidet var snarlik på alla fyra paren så den stora skillnaden enligt mig var hur de gick uppför. Känslan var att de två sista paren gick lenare uppför och för jämföra på bästa sätt så körde jag exakt samma väg, och varierade med att staka både i och utanför spåren. Idag gick det lättare utanför spåren. Intervallerna i siffror:

  • 6:16 min – 2,30 km – 22 km/h snittfart – 164 (85%) snittpuls
  • 6:17 min – 2,28 km – 21,7 km/h snittfart – 165 (86%) snittpuls
  • 6:09 min – 2,32 km – 22,7 km/h snittfart – 169 (88%) snittpuls
  • 6:09 min – 2,32 km – 22,7 km/h snittfart – 170 (88%) snittpuls

Har som vanligt svårt att komma upp i puls i början men tycker jag blev lika trött under samtliga intervaller. Känslan var helt okej, ingen dröm kropp men tycker orkade hålla uppe kroppen bra i de branta backarna. Det stora problemet blir väl hur länge jag orka över 15 kilometer på onsdag. Under skidtesterna så körde jag också 20 sekunders impulser och tränade på att saxa och även köra smirredrag. Detta för om det nu blir teknikzoner under SM.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *