Sista dagen i Japan

Seger i totala världscupen, ett VM- guld och tre världscupssegrar (+ en till som var VM-guldet) = noll intjänade i prispengar, dock fått uppleva prestationerna som faktiskt är värt mer än pengar. Fick tyvärr kliva upp och stå där uppe och ta emot världscupspokalen ensam idag då Zebastian hade insjuknat.

Sista hela dagen här borta i Sapporo, Japan. Tanken var att åka sprint i skidskytte idag men Zebastian har under natten tyvärr insjuknat och det blir alltså ingen tävling för oss idag. Har ju blivit en hel del tävlingar ändå i vinter och med tre världscupsegrar, ett VM-guld och seger i den totala världscupen så har vi ju hunnit med att göra en hel del bra i vinter. Eftersom lokalsporten hemma på Österlen förnärvarande inte leverera på topp så är det kul att man kan bjuda på lite framgångar. Det lokala bordtennislaget Österlen BK åkte nyligen ut högsta ligan i pingisligan och IFK Ystad åker troligtvis ut elitserien i handboll. Dessutom kan det andra handbollslaget i stan missa slutspel, vilket vore en klar missräkning.

Jag har spenderat denna lediga dag med att försöka göra min hemtenta som är mer omfattande än vad jag trodde från början. Är knappast sysslolös. Läser ju kursen Historia A, från bonde till tjänstesamhälle. Har bl.a. lärt mig att sossarna trots allt har gjort lite nytta i landet Sverige genom historien. Självklart har man studiebidrag när jag läser denna kursen, beter mig skrämmande nog som en sosse, få bli ändring på det. På tal om sossar så har jag passat på att se samtliga två säsonger av Grotesco med bl.a. deras roliga avsnitt Sossezombies. På tal om zombies så kommer jag nog vara en sådan när jag kommer tillbaka till Sverige igen. Jag ska nämligen åka till Vålådalen och vara i vägen (langa) åt min klubbkamrater i IF Ski Team Skåne.

Om några timmar d.v.s. tidigt imorgon (japansk tid) börjar resan hemåt, ska försöka få några timma sömn nu!

Bilder nedan som Linda Andersson tagit.

Fransmannen fick lära mig vilket håll den där pokalen skulle vara

 

 

Ett gäng skolbarn gjorde denna till svenska laget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.