Seger Från botten till Sockertoppen Rossön 2022

Kunde försvara min seger från förra årets upplaga av Från botten till Sockertoppen i Rossön, men lyckades inte putsa mitt banrekord inte, dock bara tre sekunder långsammare än förra året. Det var ett stabilt och genomförande lopp rakt igenom men hade inte den perfekta dagen egentligen för kunna springa snabbare.

Denna gång så åkte jag till Rossön själv och som ligger i nordöstra hörnet av Jämtlands län. Är ju rätt stora avstånd här uppe i mellersta Norrland. Idag värmde jag upp hela bansträckningen som är drygt två kilometer och 171 höjdmeter upp på Böleberget. Tyvärr var det lite regn i luften och dimman låg tät över toppen så man såg inte den fina utsikten. Inte heller under loppets gång såg man utsikten. Kroppen kändes helt okej, hade ovanligt hög puls men lite träning och hög sockerintag senaste tiden så gjorde det väl sitt. Det kändes ändå helt okej när man tryckte på uppför, men lite bättre på platten då jag körde några längre flacka stegringar.

Loppet inleds med ett spurtpris efter 150 meter och det valde jag inte direkt att satsa på, men var 3:a upp och sen efter ungefär två minuters löpning så såg jag att jag hade en rejäl lucka bak och bestämde mig att tuffa på i stabilt tempo upp. Det hade jag förvisso försökt ändå. Efter tre minuters löpning ungefär så går det först snabbt utför några fallmeter och sen relativt flack terräng fram till vätskestaionen efter halva loppet. Sen bar det alltmer uppför men fram till dess så kändes det bra att springa, framförallt där det var mer flackt. Hög puls hade jag hela tiden men trots den låg på över 180 så kändes det stabilt. Med cirka 700 meter börjar det stiga allt mer och då började det bli riktigt jobbigt och kunde sen inte riktigt hålla det tempot jag hade hoppas på och förstod att jag skulle vara några sekunder efter min tid från förra året.

Kom i mål på 9:10 minuter, tre sekunder från förra årets tid men denna gång gick jag så hårt jag kunde, förra året hade jag nog kunnat pressat mig en aning till. Men med facit i hand med den senaste tidens belastning (då inte träning) och att jag tränat väldig lite och faktiskt en aning ostrukturerad träning för den delen med. Det hade kommit en del regn som möjligen påverkade att det hela tog någon sekund längre än annars. Förra året var det torrt och något varmare än idag. Siffror enligt klockan:

  • 9:08 min
  • 2,12 km
  • 183 (95%) snittpuls
  • 192 (99%) maxpuls
  • 175 höjdmeter

Ändå mäktigt att dra upp pulsen så mycket som jag gjorde idag, speciellt snittpulsen. På tal om snittpulsen så var den väldig hög under nedvarvningen. Anledningen var att en Björn hade passerats precis efter start på grusvägen där vi sprang. Detta gjorde att jag i min ensamhet försökte sjunga ”Björnen sover” högt men ej så vackert. Såg ingen björn. Vill passa på att tacka Rossön och Sockertoppens IF för dagens arrangemang. Lika bra, kul och viktigt som alltid att ni kör på denna typ av evenemang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *