Racerapport Storhögen Midsummer trail run + rullskidpremiär

22 grader varmare den hör lördagen än förra.

Kan börjar med att jag åkte rullskidor för första gången sen oktober förra året. 28 grader så skönt att svalka sig utför, hade så lite på mig så tog inte ens på handskarna vilket gav en del rejäla blåsor, trots jag bara åkte drygt en timme och 18 kilometer. Man och naiv.

Igår lyckades jag vinna Storhögen Midsummer trail run i ett soligt och varmt Storhögen. Var knappast van vid värmen och det blev ett tufft lopp även om jag nästan vann med två minuter ner till 2:a.

Resultat

Allt började med att Lova sprang/gick/vände/gick in i skogen men tillslut kom i mål på hennes lopp. Gick faktiskt över förväntan, hon var glad hela tiden. Sen var det Thereses tur och springa 2,5 kilometers loppet innan det var min tur. Vårt lopp var 8 kilometer i varierad terräng.

Inledningen av loppet gick uppför, nästan 6 % snittlutning första kilometer som var en del av elljusslingan så underlaget var gräs. Sedan svängde vi av och sprang lite på stig och sen över en gräsäng innan vi sprang svagt utför i cirka två kilometer på en grusväg. Jag öppnade ganska kontrollerat men fick lucka efter cirka tre mniuter och sprang sen själv. Trots det gick lätt att springa på grusvägen så blev det lite stelt i löpsteget och sen när vi vände tillbaka och sprang i ganska tekniskt stigterräng så började det bli jobbigt, hade över 180 i puls sista halvan av loppet och tror mycket berodde på värmen. Kom något parti med gräslöpning men annars stiglöpning och efter fem kilometer var jag riktigt trött. Försökte hålla ner tempot något men var jobbigt ändå. När jag kom ut på elljusslingan igen så visste jag att det var mestadels utför och det var ju skönt att veta.

Kom i mål på 30:58 minuter och får nog säga att snittempot på 3:52 min/km är något jag är nöjd över på den banan, men värmen tog ordentligt. Annars kändes det bra. Siffror från min Suunto:

  • Tid: 30:58 min
  • Distans: 8,02 km
  • Snittempo: 3:52 min/km
  • Snittpuls: 177 (92%)
  • Maxpuls: 186 (96%)
  • Höjdmeter: 109 m
  • Stifa: 13,6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *