Pallplats i världscupspremiären

Foto: Petra Holmbom

Vi lyckades bli 3:a när dagens världscupssprint avgjordes i Canmore, det var en bra start av oss och vi hade endast två ryssar framför oss, som tävlade för internationell flagg.

Denna dagen har varit som en utdragen nobelmiddag, vilket menas att det har känt som att vi har varit ute och åkt hela dagen, vilket vi nästan faktiskt har gjort. Sprintprologen började strax innan lunch på en bana som var 1,2 kilometer lång, lagom långt för att vara sprint. Banan inbjöds på att staka vilket vi gjorde med ett godkänt resultat. Vi kom på plats tre och var drygt fem sekunder efter två ryssar och var några hundradelar förre amerikanen Adicoff. Resultat Prolog.

Var sedan två timmar efter prologen innan vi skulle åka semifinal och väl där kunde vi kontrollera hyfsad och inte ta ut oss på slutet. Nu var slutet en enda lång utförsbacke med världens kortaste upplopp, räckte med att ligga i fartställning nästan hela vägen in. Väl i finalen så fick vi åka ensamma då de andra som såg bättre startade senare, två ryssar lyckades komma förbi precis på slutet men en tredje plats var en bra start på säsongen.

Imorgon (10/12) väntas ny tävling, tio kilometer skejt ska det bli för oss.

Bilder som Petra tog.

Tittar man bara på mig så kan man nästan gissar att det gick fort idag, och det gjorde det.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *