Över två timmar GT

Drog igång den här veckan med ett rejält träningspass över drygt två timmar skejt i tänkt tröskel men blev mer GT (gubbtempo) eller A2- träning istället. De yttre förutsättningar gjorde det svårt att åka och även driva puls, jag var i övrigt tämligen pigg hela tiden, trots inget energiintag. Tanken med detta pass är förberedelser för SM- femmilen om fem veckor i Kalix. Det som talar emot är hur jag ska kunna åka skejt utan att få ont i min högra fot, idag testade jag åka med rullskidpjäxor. Funkade bra då det var några plusgrader, så frös inte alls även om jag blev ganska blöt.

Det hela började med att jag sprang ner till skidspåren i Brunflo, i töväder men i solsken. Drog sen igång direkt, var riktigt mjukt mestadels men i de mer skuggiga partierna hårdare. Det var i övrigt riktigt svårt att åka på så pulsen blev därefter trots en pigg kropp. Jag körde åtta varv runt 5:an men skarvade lite på sista varvet då jag kom ikapp skotern som drog om spåren. Det är roligt att de dra om spåren ofta i Brunflo, speciellt när det inte kostar något att åka. Däremot så var det ingen fördel ut på sista varvet att åka i den nydragna skejtbädden, gick ännu långsammare.

Min fot fungerade helt okej, de ser lite annorlunda ut än både mina vanliga skejtpjäxor men också mina kombipjäxor. På mitt fjärde varv började få ganska ont, tänkte stanna till och tejpa om foten men fortsatte och det blev aldrig så farligt mer än lite skavsår. Det kan berott på att pjäxorna blev blötta ju längre jag åkte, finns liksom inget som skyddar sommarpjäxor. Har en hel del experimenterande framför mig vilket blir det bästa sättet så som det ser ut nu.

Blev nästan fyra mil ganska hårt idag, låg snittfart (18,6 km/h) och låg snittpuls 152 (79%). Ändå rätt nöjd att jag kunde skrämma upp snittpulsen över 150. Total tid blev 2:08 timmar så rätt länge men som sagt känslan var ändå bra i kroppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *