Magiska backintervaller i Fyledalen

Foto: Oskar Henriksson

Började denna dimmiga (som sen blev soliga) dag med att innan frukost köra ett intervallpass i Tegelbruksbacken. Jag har kört intervaller vid någon enstaka intervaller förre frukost och enligt mig är det en vanesak att klara av det, idag kändes det faktiskt bättre än vad det bruka trots ingen energi och heller inget vätska under passets gång som varade i drygt en timme. 

Stort sällskap idag, förutom hundarna Japp och Raj, så var min bror Johan och hans Malin + ultralöparen Oskar Hensriksson som hängde med i några intervaller. Efter uppvärmning så körde vi 5×2+ min och sen 5×2- min. De exakta tiderna blev hursomhelst följande: 2:14 – 2:19 – 2:29 – 2:16- 2:16 minuter, 500 meter och 50 höjdmeter. Inte lika lätt att hålla jämn fart eller som senaste löpbandspasset där jag hade 15 km/h på 10 % i ungefär lika länge som dagens intervallpass. Hade dessutom hund som var besvärlig under intervall två och tre främst och som bara ville kolla bak för se storebröderna hängde med, en 15 kilo tung hund som inte vill springa blir också en 15 kilo tungt ankare att asa sig upp så därför markant långsamma tider där. Vi beslutade att jag fick starta efter och jaga istället vilket fungerade bättre, behövde inte asa med mig hunden på samma sätt men fick knapphändig draghjälp. De andra fem intervallerna var något kortare och jag hade tiderna: 1:46- 1:47- 1:47- 1:47- 1:44 minuter, och det var 380 höjdmeter och 41 höjdmeter, något brantare men jämna tider och blev riktigt trött på slutet men överskattade aldrig krafterna och genomförde ett grymt bra pass. Högsta maxpuls hade jag på slutet och det var 183 (95 %), så det var jobbigt men härligt på samma gång. 

Annars har denna dag innehållit två födelsedagsfirande som tagit all övrig tid denna dag men det har varit trevligt med massa goda onyttigheter men också många glada skratt och sällskap. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *